Ostali športi

V Francijo le Luka Špik

STA/J.P.
12. 6. 2014, 18.44
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Prihodnji teden bo na sporedu druga tekma veslaškega svetovnega pokala v francoskem Aiguebelettu, kjer bo od Slovencev nastopil le skifist Luka Špik. Formo bo Špik v soboto in nedeljo preveril na tradicionalni junijski mednarodni veslaški regati na Bledu.

Arhiv Svet24

Špik bo imel v Franciji težko delo, saj je za tekmo prijavljenih kar 27 tekmovalcev. Od svetovne elite bosta manjkala le Britanec Alan Campbell in Litovec Mindaugas Griskonis, zato pa bodo na startu lanski nosilci medalj s SP Čeh Ondrej Synek, Kubanec Angel Fournier Roudrigez in Nemec Marcel Hacker, po poškodbi pa se vrača tudi Novozelandec Mahe Drysdale.

Tekmovanja v objemu Savojskih Alp, kjer bo prihodnje leto svetovno prvenstvo, bodo potekala od petka do nedelje, od 20. do 22. junija. Skupaj je za tekmo prijavljenih 682 tekmovalcev iz 46 držav.

"V Aiguebelettu bodo prisotni tudi tisti, ki jih ni bilo na evropskem prvenstvu, tako da bo konkurenca res velika. Moja trenutna pričakovanja so neznana, hočem pa doseči čim boljši rezultat in popraviti vtis z EP v Beogradu. To pomeni premakniti se naprej in potem misli usmeriti proti svetovnemu prvenstvu," pred novo tekmo v svetovni eliti pravi Špik.