Nogomet

Cristiano Ronaldo že svetovni prvak

STA/M.J.
12. 6. 2014, 11.13
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Že pred začetkom nogometnega svetovnega prvenstva je znan vsaj en svetovni prvak: Cristiano Ronaldo. Portugalski zvezdnik je namreč na družbenih omrežjih korak pred konkurenco. Nekaj ur pred prvo tekmo mundiala ima napadalec portugalske reprezentance na Twitterju več kot 26 milijonov sledilcev, ki lačno sledijo vsaki njegovi objavi.

Tudi na Facebooku je nogometaš madridskega Reala izjemno priljubljen; ta čas ima že več kot 84 milijonov "prijateljev".

Vsi drugi zvezdniki počasi korakajo za Ronaldom: argentinski superzvezdnik Lionel Messi ima na Facebooku okoli 58 milijonov navijačev in je na drugem mestu, na Twitterju, kjer pa nima uradnega profila, pa blizu dva milijona sledilcev.

Messi je zato precej bolj dejaven na tako imenovanem kitajskem Twitterju oziroma Weiboju, kjer ima blizu 20 milijonov sledilcev in s tem krepko poseka tudi Cristiana Ronalda, ki jih ima "le" 11,5 milijona.

Tudi mladi brazilski zvezdnik in soigralec Messija pri Barceloni Neymar ni od muh. Na Twitterju ima skoraj 11 milijonov sledilcev, na Facebooku pa več kot 23 milijonov.

In če imata tako Messi kot Neymar po mnenju poznavalcev nogometa tudi lepe možnosti, da 13. julija osvojita edini pravi naslov svetovnega prvaka, ki kaj šteje, pa bo Ronaldu bržkone v uteho vsaj ta s Facebooka.