Črna kronika

V Muri našli glavo umorjenega bankirja

G.G.
12. 6. 2014, 11.10
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Potapljači so v bližini Gradca iz Mure potegnili vedro, v katerem je bila človeška glava. Policisti so potrdili, da gre za za glavo 54-letnega bankirja, ki so ga umorili konec februarja.

Reuters

Avstrijski kriminalisti so po treh tednih bližje razkritju podrobnost glede umora 54-letnega bankirja Heinza E. iz Gradca. Včeraj so potapljači v Muri našli vedro napolnjeno z betonom, v katerem je bila tudi človeška glava. Že v torek pa so Mure potegnila vedri, v katerih so bili deli človeškega trupla. DNK preiskava je že pokazala,  da gre za umorjenega bankirja.

Policijo sta na točno določen del v reki Muri napotila osumljenca za umor, 29-letni Turek Halil I. in njegov 23-letni rojak Ferhat K. Oba sta bila zaposlena v graški izpostavi banke Deniz-Bank, v kateri je bil zaposlen tudi umorjeni.

Avstrijski mediji poročajo, da sta osumljena v preteklem letu z računov strank ukradla okoli 80.000 evrov, kar je opazil njima nadrejeni Heinz E. To naj bi bil tudi njun motiv za umor, ki naj bi se zgodil konec februarja.