Ostali športi

Slovencem ostanejo le še Švedi in Kanadčani

STA / S.R.
11. 5. 2013, 08.03
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Slovenska hokejska reprezentanca bo danes ob 16.15 na svetovnem prvenstvu elitne skupine na Švedskem in Finskem igrala tekmo 6. kroga.

Reuters

Njen tekmec bodo gostitelji Švedi, Slovenci pa morajo, če se želijo izogniti izpadu v drugoligaško konkurenco, premagati bodisi njih ali pa Kanadčane v zadnjem krogu v ponedeljek.

Slovenska zgodba na SP 2013 se ponavlja iz tekme v tekmo: z izjemo dvoboja proti Švici, v katerem so bili v podrejenem položaju, so bili Slovenci na vseh drugih tekmah enakovreden tekmec, blizu zmagam, toda vselej so ostali praznih rok. Zato imajo na računu samo eno točko in jim grozi slovo od elitne konkurence.

Če Danska, ki je trenutno na rešilnem predzadnjem mestu stockholmske skupine, ne bo dobila nobene točke več, igra pa še tri tekme, mora Slovenija dobiti še tri točke. Potem ko je bila na petkovi tekmi s Češko blizu uspeha, a po vodstvu 2:1 izgubila z 2:4, ima priložnost za presenečenje še danes proti Švedski ali v ponedeljek proti Kanadi.

Izbranci selektorja Matjaža Kopitarja se zavedajo, da jih danes popoldne v verjetno polni dvorani Globe čaka izredno naporno delo, a se, opogumljeni tudi z dobrimi 40 minutami tekme s Češko, ne predajajo vnaprej in obljubljajo trd boj še na šesti tekmi.