Ostali športi

Češka drugi poskus Slovenije za presenečenje

STA / S.R.
10. 5. 2013, 07.04
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Slovenska hokejska reprezentanca bo danes ob 16.15 na svetovnem prvenstvu elitne skupine na Švedskem igrala peto tekmo. Njen nasprotnik bo Češka.

Reuters

Slovenija po porazih v uvodnih štirih krogih nujno potrebuje vsaj tri točke z zadnjih treh tekem na SP, da bi si zagotovila obstanek.

A naloga ne bo niti približno lahka. Ne le zato, ker so slovenski tekmeci do konca SP same uveljavljene ekipe z vrha svetovnega hokeja (Češka, Švedska, Kanada), pač pa tudi zaradi danskega uspeha proti Češki. Ta je sinoči odpor Skandinavcev strla šele po kazenskih strelih in tako mora Slovenija teoretično, da bi se prebila na rešilno predzadnje mesto pred Dance, zdaj do konca SP dobiti še tri točke - če ti ne bodo osvojili nobene več.

Tri točke prinaša zmaga po rednem delu, a se vsi v slovenski reprezentanci zavedajo, kako težko bo to uresničljivo. Pa čeprav Češka na tem SP ne deluje najbolje in ima po štirih tekmah le pet točk. Vseeno je status favoritov trdno na strani hokejskih mojstrov s Češke, slovenski risi pa se ne predajajo vnaprej in danes popoldne obljubljajo trd boj.