Ostali športi

Žbogar na koncu osmi v Hyeresu

STA / A.M.
27. 4. 2013, 16.10
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Slovenski jadralec Vasilij Žbogar je tekmo svetovnega pokala v Hyeresu končal na skupnem osmem mestu v razredu finn. Zadnji dan tekmovanja je osvojil sedmo in deveto mesto, skupaj pa je zbral 74 točk.

Mediaspeed
V prvi regati za medalje je slavil Britanec Andrew Mills pred rojakom Gilesom Scottom, tretji je bil Novozelandec Josh Junior. Nizozemec Pieter Jan Postma, tretjeuvrščeni po finalnih serijah, je prvi plov zaključil kot deveti.

V drugi regati je zmagal Francoz Thomas Le Breton pred Postmo, tretji je skozi cilj prijadral Britanec Andrew Mills, kar je bilo dovolj za skupno zmago (23 točk). Na drugo mesto se je uvrstil Britanec Giles Scott s 35 točkami, na tretje pa Junior z 49 točkami.

Drugi slovenski tekmovalci so tekmovanje končali že v petek. Tina Mrak in Veronika Macarol sta bili v razredu 470 19., v razredu 470 pri moških, obe slovenski posadki sta jadrali v srebrni skupini, sta Andraž Gulič in Mitja Nevečny osvojila končno 48. mesto, Matjaž Puh in Matija Romih pa sta bila 56. V razredu laser je bil v zlati skupini Nik Pletikos na koncu na 51. mestu, Žan Luka Zelko je nastopil v srebrni skupini in končal na skupno 92. mestu.