Nogomet

Evropsko slovo nogometašev Olimpije

M.G.
30. 11. 2023, 20.43
Posodobljeno: 30. 11. 2023, 21.47
Deli članek:

Z današnjim porazom Olimpije v konferenčni ligi proti favoriziranemu Lillu iz Francije, so ljubljanski nogometaši izgubili vse možnosti za napredovanje iz skupine A.

Luka Vovk
Olimpija - Lille

Že pred začetkom tekme je bilo jasno, da Olimpija veliko možnosti za napredovanje iz skupine, v kateri sta poleg njihovega današnjega nasprotnika Lilla, še Slovan iz Bratislave in evropsko presenečenje leta Klaksvik iz Ferskih otokov. Za napredovanje bi domači nogometaši morali premagati tako Lille, kot tudi Bratislavo, proti kateri igrajo čez 14 dni, pa še potem bi potrebovali pomoč Fercev, ki bi morali odvzeti točko ali Lillu ali Slovanu.

Žal se je ustavilo že pri prvi oviri, saj je Olimpija danes na domačem igrišču v Stožicah klonila z rezultatom 0:2. Strelca za Francoze sta bila Remy Cabella in Yusuf Yazici.

Luka Vovk
Olimpija - Lille

V naslednjem, zadnjem, krogu bo Olimpija odšla na gostovanje v Bratislavo, kjer bodo iskali dostojno evropsko slovo in možnost, da skočijo iz četrtega na tretjo mesto v skupini A. Za tak razplet bi Olimpija potrebovala zmago, v malo verjetnem primeru, da bi Klaksvik premagal Lille, pa niti zmaga ne bo dovolj. Lille in Slovan sta oba z današnjo zmago že napredovala v nadaljevanje tekmovanja.

Že ta vikend pa se obeta tudi največji slovenski derbi. Maribor, ki je letos v rezultatski in kadrovski krizi, bo gostil nogometaše iz Ljubljane.