Vrnitev odpisanih

Našli so ga po letu dni

M.G./STA
30. 11. 2023, 20.19
Posodobljeno: 30. 11. 2023, 20.23
Deli članek:

Hišni maček Lucky, ki je pred letom dni izginil iz svojega doma v vasi Wallensen južno od Hannovra, se je v torek zvečer pojavil v vasi Garbsen, ki je od Wallensena oddaljena dobrih 60 kilometrov.

Profimedia
Izgubljenega mačka so našli po letu dni v 60 km oddaljenemu kraju (slika je simbolična)

Triletni tigrasti maček Lucky je iz svojega doma, družinske hiše v Wallensenu, izginil novembra lani. iskalna akcija 52-letne lastnice in njenih otrok ni obrodila sadov, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Toda Lucky se je v torek zvečer pojavil na terasi hiše v dobrih 60 kilometrov oddaljenem Garbsenu in od njene lastnice po navedbah policije zahteval, da ga spusti v hišo. Ženska je fotografijo mačka posredovala v skupinski klepet s sosedi, med katerimi je tudi lokalna policistka, ki se je nato med patruljiranjem ustavila pri njen in skenirala Luckyjev čip.

Izkazalo se je, da je mačkon pogrešan, zato je prek skupine za zaščito živali Tasso, ki vodi register pogrešanih živali, vzpostavila stik z Luckyjevo lastnico. Ta je žival še isti večer prevzela in jo z veseljem zopet vzela k sebi, je še sporočila lokalna policija.