Spodnja Avstrija

Iskali so ga z droni, našli so ga »za šankom«

R.T.
30. 11. 2023, 19.33
Posodobljeno: 30. 11. 2023, 19.33
Deli članek:

37-letni Avstrijec je svoj avtomobil pustil na kraju nesreče in odšel v neznano. Kot se je izkazalo, je baterije polnil v lokalni gostilni.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Na regionalno cesto v bližini mesta Krems an der Donau v Spodnji Avstriji so včeraj ponoči zaradi prometne nesreče pridrveli gasilci in reševalci. Na kraju so našli zgolj poškodovan avtomobil, ki je »počival« na varovalni ograji. O vozniku ni bilo ne duha ne sluha. Ob približno 1.30 uri so nato svojci moškega, ki bi moral sedeti za volanom avtomobila, policiji podali prijavo, da je pogrešan.

Ko so se gasilci ukvarjali z vozilom, ki je oviralo promet, se je na območju začela obsežna iskalna akcija. Pogrešanega 37-letnika so iskali tudi z droni. Na prvo sled so naleteli v bližnjem gozdu, kjer so našli odvrženo jakno, a so nato dobro uro tavali v temi. Šele malo pred 4. uro zjutraj je nato sledil dramatičen zaključek iskalne akcije, ko so policisti 37-letnika izsledili pred eno od gostiln nedaleč od kraja nesreče. Pod nos so mu pomolili alkotest, ki je potrdil, kar so sumili že sami, da ga ima namreč kar precej pod kapo.