Nogomet

Pridite, Firenčani, in povejte, kaj ponujate

Jure Bohorič
16. 7. 2014, 10.52
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Fiorentina bi lahko imela v novi sezoni v svojih vrstah dva nogometaša iz Slovenije. Josip Iličić je v Firencah že znan obraz, zdaj bi se mu lahko pridružil tudi Jasmin Kurtić.

Nikola Miljković
Kurtić je v treh letih, odkar igra v Italiji, nosil že štiri različne drese, v zadnjem letu je bil del treh klubov, zdaj pa je očitno spet pred menjavo okolja. Vse glasnejše so govorice, da bo odšel na stadion Artemio Franchi, o tem se je razpisala tudi ugledna La Gazzetta dello Sport, ki je znana po tem, da ne piše kar nekaj »na pamet«. »Moram priznati, da sem z obema kluboma, tako s Sassuolom kot tudi Fiorentino, v odličnih odnosih.

Profimedia

Toda hkrati moram poudariti, da vsaj za zdaj s Fiorentino glede Kurtića še nisem bil v stikih,« nam je včeraj zaupal nogometašev agent Amir Ružnić. Pozneje je priznal tudi, da se je Kurtić z dobrimi igrami v zadnjih dveh sezonah prikupil številnim klubom, zato ne bi bil pretirano presenečen, če bi se zanj zanimal še kdo drug, ne samo Fiorentina.

Bolj konkreten je bil s svojo izjavo, ki jo je dal italijanskim medijem, športni direktor Sassuola Nereo Bonato: »Pred časom smo se z ljudmi iz Fiorentine pogovarjali o možnosti, da bi Kurtić odšel v Firence. Toda nato se pogovori niso nadaljevali in zdaj smo na istem položaju, na katerem smo tedaj končali. Če nas bodo spet pobarali glede Kurtića, se bomo zagotovo sestali in se pozanimali o tem, kaj so pripravljeni ponuditi zanj.« Skratka, več kot očitno je, da se nekaj dogaja, če bi vprašali Kurtića, kaj si misli o vsem skupaj, pa verjetno prav tako ne bi bilo nobenega dvoma.

Le kdo bi se branil prestopa v klub, ki mu gre v zadnjih letih zelo dobro, dosega dobre rezultate in je v vrhu italijanskega prvenstva? Četa trenerja Vincenza Montelle je bila preteklo sezono celo četrta najboljša v serie A, kar pomeni, da si je že zagotovila tudi nastop v skupinskem delu lige Europa. To pa sploh še ni vse; kot rečeno, v Firencah si kruh služi tudi Josip Iličić. Gorenjca Kurtić odlično pozna, skupaj sta bila že pri Palermu, kot je Kurtić povedal v enem zadnjih intervjujev, pa je bil prav Iličić tisti, ki mu je takoj po selitvi iz Nove Gorice na Sicilijo najbolj pomagal.

Nikola Miljkovic / Ekipa

Zdaj bosta vajo verjetno lahko ponovila, razlika bo le v tem, da bo Jojo tokrat »vodič« po ulicah Firenc, in ne Palerma.