Nogomet

Slovenski nogometni reprezentant primoran opustiti profesionalno igranje nogometa

rb
7. 3. 2014, 16.18
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Napovedi zdravnikov so se žal uresničile. Matej Mavrič je moral zaradi poškodbe hrbta, ki se je zgodila lanskega 17. avgusta na tekmi Luka Koper - Gorica, predčasno prekiniti profesionalno kariero. Do konca sezone, ko mu bo s kanarčki potekla pogodba, bo član strokovnega vodstva rumeno-modrih, nato bo poleti sprejel odločitev o tem, kako in kaj naprej.

Grega Wernig

»Pri nevrokirurgu v Ljubljani me čaka še zadnji posvet, njegova beseda bo odločilna. In dokončna. Človek si vedno prizadeva pridobiti čim več zdravniških mnenj, še zlasti v tovrstnih primerih. Dozdajšnja niso ravno obetavna, vendar se po drugi strani zelo dobro zavedam, da je težko najti koga, ki bi dal zate roko v ogenj oziroma ti po takšni poškodbi zagotovil, da si sposoben še naprej igrati na najvišji ravni. To je res velika odgovornost in bolj kot ne se mi zdi, da bo negativno tudi zadnje mnenje nevrokirurga. Toda kljub vsemu je do takrat najboljše počakati,« je v zadnjem pogovoru za Ekipo med drugim dejal Matej Mavrič.

Bilo je 12. februarja, medtem so izginili tudi zadnji dvomi. Žal se je razpletlo po pričakovanjih, Matej Mavrič je bil prisiljen sprejeti odločitev, da je s profesionalnim igranjem nogometa konec. Pri 35 letih in 37 reprezentančnih nastopih, v dresu s slovenskim grbom se je enkrat vpisal tudi med strelce.

Do konca sezone, ko mu bo s kanarčki potekla pogodba, bo član strokovnega vodstva rumeno-modrih, nato bo poleti sprejel odločitev o tem, kako in kaj naprej.

»Res je, dobil sem še zadnje mnenje, zadnjo informacijo o tem, da je zame najboljše prenehati igrati nogomet. Čeprav je bilo vse to mogoče predvidevati, čeprav sem se na to pripravljal, sem še vedno v šoku. Ne, ni preprosto, nekje globoko v sebi sem morda upal na čudež. Zdravniki so mi sicer omenili možnost posega, ki bi lahko odpravil težave. Če bi bil mlajši, bi se zanj gotovo odločil, zdaj se mi tveganje ne izplača. Vsekakor tudi zato, ker v običajnem življenju normalno funkcioniram,«je včeraj popoldne z razočaranim glasom pripovedoval branilec iz Pirana, ki ima s koprskim prvoligaškem sklenjeno pogodbo do konca sezone. »Klub mi je ponudil sodelovanje v strokovnem vodstvu. Do poletja bom opravljal naloge tehničnega vodje, potem bomo videli, kako in kaj naprej. Vsekakor si bom tudi v tej vlogi po najboljših močeh prizadeval, da bi čim bolj pomagal ekipi, da bi si zagotovila tekmovanje na mednarodnem prizorišču, kar si vsi tako zelo želimo.« Zdaj še nekdanji poveljnik koprske obrambe pripravlja tudi poslovilno tekmo. »V Piranu bo. Kjer sem začel nogometno pot, jo bom tudi končal. Predvidena je za mesec junij, ko se bodo reprezentanti vrnili s prijateljskih tekem z Urugvajem in Argentino. Verjamem, da bo druženje prijetno, dogodek pa bo vsekakor obarvan tudi dobrodelno. Če je le mogoče, si moramo prizadevati pomagati pomoči potrebnim,« je sklenil Matej Mavrič.