Zimski športi

Šesta zaporedna zmaga Kopitarjevih

STA/N.J.
7. 3. 2014, 09.26
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Hokejisti Los Angeles Kings so ponoči v severnoameriški ligi NHL gostovali v kanadskem Winnipegu, kjer so s 3:1 zabeležili šesto zaporedno zmago. Novi napad, slovenskemu zvezdniku Anžetu Kopitarju se je ob Justinu Williamsu v udarni trojki pridružil Marian Gaborik, ki je v sredo prišel iz Columbusa, tokrat ni dosegel gola.

Reuters

Na tekmi je povedel Winnipeg z golom Finca Ollija Jokinena, a sta Dustin Brown in Mark Richards že v isti, drugi, tretjini poskrbela za preobrat. V 56. minuti je tekmo odločil Alec Martinez. Napad Kopitar - Williams - Gaborik je na nasprotna vrata streljal devetkrat, vsak od napadalcev po trikrat.

"Pripravili smo si kar nekaj priložnosti. Prav tako smo bili dobri ob igri z igralcem več. V napadu so nam pomagali tudi branilci, tako da mislim, da bo šlo le še na bolje," je dejala okrepitev kraljev, ki so na šestem mestu zahodne konference, Gaborik.

Omeniti velja zmago Phoenixa nad Montrealom s 5:2, kar je bila prva zmaga ekipe iz Arizone nad Kanadčani po več kot 15 letih. Dvakrat je za zmagovalce zadel Radim Vrbata.

Branilci naslova iz Chicaga so z lahkoto s 6:1 odpravili Columbus, Andrew Shaw in Jonathan Toews sta zadela po dvakrat. Najboljša ekipa vzhoda Pittsburgh je s 3:5 izgubila v San Joseju, Brent Burns je za zmagovalce zabil dva zadetka.

Bolj uspešen je bil Boston, najboljši v atlantski skupini in drugi v vzhodni konferenci, ki je s 3:0 odpravil Washington. Vratar Tuukka Rask je 22. v karieri ostal nepremagan, zanj je bila to prva zmaga proti ekipi iz ameriškega glavnega mesta. Rask sicer s šestimi "shutouti" vodi v ligi. Druga najboljša ekipa lige St. Louis je z 2:1 zmagala v Nashvillu, prvi mož zmagovalcev je bil Ian Cole z golom in podajo.

Seguinov tretji "hat-trick" v sezoni 

Dallas je s 6:1 odpravil Vancouver, junak tekme pa je bil Tyler Seguin s tremi goli in dvema podajama. Seguin je s tretjim "hat-trickom" v sezoni izenačil klubski dosežek njegovih predhodnikov Mika Modana in Billa Guerina.

Na drugih tekmah je Tampa Bay doma izgubil proti Buffalu z 1:3, Detroit je doma po podaljšku klonil pred Coloradom z 2:3, Edmonton pa je prav tako po podaljšku s 3:2 premagal New York Islanders.