Nogomet

Katanec v Alžirijo s preverjenimi močmi

STA / J. P.
28. 2. 2014, 14.27
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Slovenska nogometna reprezentanca bo v sredo v gosteh v Blidi igrala prijateljsko tekmo z Alžirijo. Selektor Srečko Katanec je objavil seznam za to preizkušnjo, na njem pa ni posebnih presenečenj.

Grega Wernig / Ekipa

Slovenija ima z Alžirijo dobre izkušnje, saj imajo tokratni tekmeci vrste Srečka Katanca prav posebno mesto v slovenski zgodovini. Prva zmaga na svetovnem prvenstvu, v Južnoafriški republiki 2010, je prav gotovo prelomnica, ki je slovenski nogometni navdušenci ne bodo pozabili. Tokrat se bosta reprezentanci srečali v okviru priprav, Alžirci na svetovno prvenstvo, Slovenija pa na začetek kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2016, ki se začnejo v septembru.

Reprezentanca se bo zbrala v ponedeljek na Brdu pri Kranju, tekma pa bo v sredo ob 18. uri. 

"Od tekme s Kanado je minilo že nekaj časa, zato bo dobro, da se spet vidimo s fanti in da ocenimo v kakšnem stanju so," je ob objavi seznama povedal Katanec, ki bo v Blidi računal na preverjene igralce. Znova sta v kadru tudi GregorBalažic in Miral Samardžić, ki ju je Katanec prvič vpoklical proti Kanadi, po poškodbi pa je s treningi pod polno obremenitvijo začel tudi Valter Birsa, ki spet kandidira za nastop tudi v klubskem dresu.

Katanca lahko veseli dobra forma reprezentantov, ki so nastopali v evropski ligi, Josip Iličić je spet dosegel zadetek za Fiorentino, medtem ko se je med strelce prav tako vpisal Roman Bezjak, njegov Ludogorec pa je izločil rimski Lazio.

* Seznam za Alžirijo:
- vratarji: Samir Handanović (Inter), Jan Oblak (Benfica), Vid Belec (Olhanense);
- branilci: Gregor Balažic (Karpati Lvov), Mišo Brečko (Köln), Boštjan Cesar (Chievo), Branko Ilić (Hapoel Tel Aviv), Bojan Jokić (Villareal), Miral Samardžić (Šerif Tiraspol), Andraž Struna (Giannina), Martin Milec (Maribor);
- zvezni igralci: Josip Iličić (Fiorentina), Kevin Kampl (Red Bull Salzburg), Andraž Kirm (Groningen), Rene Krhin (Bologna), Jasmin Kurtić (Torino), Aleš Mertelj (Maribor), Nejc Pečnik (Crvena zvezda);
- napadalci: Roman Bezjak (Ludogorec), Valter Birsa (Milan), Tim Matavž (PSV).