Nogomet

Zmaji odhajajo v Istro, kjer bodo ostali do četrtka

JB
18. 2. 2013, 18.55
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Začetek drugega dela sezone je pred vrati, konec tedna bomo že priča prvemu vrhuncu nogometne pomladi.

V Stožicah bosta prvo od dveh zaostalih tekem četrtfinala slovenskega pokala odigrala Olimpija in Maribor, že štiri dni pozneje se bosta večna rivala znova pomerila, v drugo v Ljudskem vrtu.

V zadnjih dneh je nogometašem Olimpije ponagajalo vreme, ki je onemogočilo normalne treninge na naravni travi, odpadla je tudi za v soboto napovedana prijateljska tekma z Radomljami. Ker imajo zeleno-beli nemogočih pogojev vrh glave, so dokončno sprejeli odločitev o začasnem slovesu od Slovenije.

Že danes dopoldne so se odpravili na jug, avtobus jih bo popeljal na sosednjo Hrvaško, kjer se bo ustavil v Istri. V naslednjih dneh bodo nastanjeni v Novigradu, ki je od slovensko-hrvaške meje oddaljen dobrih 25 kilometrov. Tudi tam pogoji za vadbo sicer niso optimalni, a bodo lahko varovanci trenerja Andreja Razdrha vsaj trenirali na naravni travi. Vremenska napoved za ta teden je sicer takšna, da naj bi občasno tudi deževalo, a vsaj snežilo ne bo ...

Olimpija bo v Novigradu ostala do četrtka, nogometaši pa bodo tam le trenirali - da bi odigrali tudi kakšno prijateljsko tekmo, ni v načrtu.