Nogomet

Preoblekel se je v Messija

rb
10. 2. 2013, 08.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Mariborska zasedba na pripravah v Turčiji je v popolni zasedbi, reprezentanti so se pridružili ekipi.

Darko Milanič je imel na včerajšnjem dopoldanskem treningu prvič na voljo vse igralce, toda utegne se zgoditi, da bo kmalu ostal brez pomembnega člena moštva. Menda obstaja precejšnja verjetnost, da bo vijoličaste zapustil Agim Ibraimi. Zanimanje za njegove usluge kakopak ni od včeraj, snubci so na preži že dalj časa, toda po velemojstrovini na sredini prijateljski tekmi z Dansko se le še stopnjuje in zdi se, da se bodo v Ljudskem vrtu bogatim ponudbam težko uprli.

V četrtek zjutraj so se soigralcem v pripravljalni bazi v Beleku pridružili Jasmin Handanović, Aleksander Rajčević, Goran Cvijanović in Robert Berić, nekaj ur pozneje še Agim Ibraimi, ki je bil v središču pozornosti. Razlog je preprost. Na prijateljski tekmi Makedonija - Danska (3:0) se je izkazal z izjemno igro in še bolj izjemnim golom, nad katerim se navdušuje vsa Evropa. Vezist vijoličastih je v 17. minuti dvoboja sprejel žogo debelo na svoji polovici igrišča in se nato podal v neustavljiv prodor vse do nasprotnega kazenskega prostora. V več kot šestdesetih metrih sprinta z žogo mu nihče ni mogel do živega, povrh vsega pa je ohranil še toliko moči in zbranosti, da je v odločilnem trenutku z levico sijajno zadel desni zgornji vratarjev kot za domače vodstvo z 2:0. Velemojstrovina, nad katero se navdušujejo milijoni, posnetek gola je nemudoma preplavil svetovni splet. Španska Marca mu je namenila celo naziv najlepšega zadetka reprezentančnega tedna s pripisom, da se je Agim Ibraimi za en večer preoblekel v Messija. Lepšega komplimenta pač ni mogel dobiti.

»Vesel sem, lepa akcija. Dosegel sem sicer že lepše zadetke, toda tega bom pomnil zaradi prodora. Videl sem prazen prostor in si rekel, lahko grem do konca. Pomembno je, da smo odigrali dobro tekmo in zasluženo zmagali. Vemo, da reprezentanco Danske sestavljajo vrhunski igralci. Toda zdaj je to že za menoj, s prihodom v Belek so misli le pri klubskih zadevah. Vesel sem, da bom spet treniral z ekipo in da sem pripravljen na nove izzive,« je ob prihodu v vijoličasto pripravljalno bazo dejal Agim Ibraimi.

Vesel sem, lepa akcija. Dosegel sem sicer že lepše zadetke, toda tega bom pomnil zaradi prodora. Videl sem prazen prostor in si rekel, lahko grem do konca. Pomembno je, da smo odigrali dobro tekmo in zasluženo zmagali.

Včeraj dopoldne se je že potil v družbi soigralcev, po naših informacijah pa še zdaleč ni izključeno, da bo pod vodstvom Darka Milaniča opravil le še nekaj treningov. Po sredinem golu se namreč že tako ali tako prisotno zanimanje za njegove usluge le še stopnjuje, številni menedžerji so »ponoreli« in kaj lahko bi se pripetilo, da bomo kmalu poročali o odmevnem prestopu. Pa čeprav je zimska nogometna tržnica v večjem delu Evrope in zlasti v najmočnejših ligah že zaprta. Zato pa ni v Rusiji in menda je aktualna ravno selitev makedonskega reprezentanta v največjo državo na svetu.

Telefona Zlatka Zahoviča in Ibraimijevega zastopnika Željka Bubala sta od številnih klicev bojda že skoraj pregorela, najbolj vztrajni pa naj bi bili predstavniki moskovske Lokomotive in aktualnega ruskega pokalnega prvaka Rubina iz Kazana, o čemer poročajo tudi makedonski mediji. Predvsem zanimanje Lokomotive ni presenetljivo, saj je trener Slaven Bilić o kvalitetah 24-letnega vezista nadvse pohvalno govoril že poleti, ko se je moskovska zasedba pod Kalvarijo v prijateljski preizkušnji pomerila z vijoličastimi. Ker so se glavni igralci zgodbe zavili v molk, lahko o razpletu le ugibamo, a ker v prirediteljici naslednjih zimskih olimpijskih iger denarnih težav ne poznajo, se zdi sklenitev posla dokaj verjetna. Slišati je namigovanja, da naj bi Rusi ponujali med tremi in štirimi milijoni evrov odškodnine, takšnemu znesku se bodo v Ljudskem vrtu le stežka uprli ...