Nogomet

Dodana vrednost

R.B./Ekipa
8. 12. 2012, 18.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Zlatko Zahovič ni dovolil, da bi bil poraz z Laziem (pre)dolgo glavna tema pogovorov med navijači vijoličastih.

In jih hkrati razveselil z razkritjem prvih dveh okrepitev za nadaljevanje sezone oziroma je pravzaprav uradno potrdil, da sta nova člana prvakov postala Nusmir Fajić in Matija Smrekar.

Petek v Ljudskem vrtu ni bil namenjen objokovanju poraza z Laziem. Namesto tega so v klubskih pisarnah pljunili v roke in javnosti predstavili nova napadalca, na katera bo lahko Darko Milanič računal v nadaljevanju sezone. Namigovanja so se uresničila. Za Matijo Smrekarja, ki že nekaj časa vadi s slovenskimi prvaki, pravzaprav že nekaj časa ni bilo dvoma, da bo postal novi član vijoličaste slačilnice, v skladu z napovedmi se mu je pridružil tudi Nusmir Fajić. Izraelski novinarji so sicer še včeraj dopoldne predvidevali, da bo odlični strelec iz Bosne in Hercegovine okrepil Hapoel Kirjat Schmono, toda zdaj že nekdanji član Mure se je odločil, da se bo iz Fazanerije preselil pod Kalvarijo, podpisal je pogodbo do 31. maja 2016.

»Prišel sem v velik, odlično organiziran klub, to je vidno na vsakem koraku. Maribor vsako leto dolgo igra v Evropi in verjamem, da bo tako tudi ob mojem igranju v vijoličasti majici. Ko se je pojavila možnost prestopa, nisem imel dileme. Ni treba dvakrat čakati na klic iz Ljudskega vrta. Ne bom imel težav s prilagajanjem, večino igralcev že poznam. Ekipa Maribora je nad vsemi v slovenski ligi. V tem času, ko sem bil na nasprotni strani, nisem imel priložnosti za boljše rezultate. Ne dvomim, da me zdaj čakajo zmagoviti trenutki,« je po sklenitvi sodelovanja dejal Nusmir Fajić (12. januarja bo dopolnil 26 let), ki se bo že v ponedeljek odpravil v Čatež, kjer bo do konca odpravil težave s stegensko mišico, ki so mu v zadnjem obdobju povzročale preglavice v črno-belem dresu. Sicer pa so prestopu precejšnjo pozornost namenili tudi mediji v njegovi domovini, prav tako je zaslediti informacije, da naj bi se že za eno od naslednjih reprezentančnih preizkušenj znašel na seznamu selektorja Safeta Sušića.

Druga nova moč je hrvaški napadalec Matija Smrekar, ki je vijoličastim obljubil zvestobo do 31. maja 2015. »Konkurenca mi ustreza, zahteva od mene, da bom še boljši. Veliko tekem bo tudi v spomladanskem delu sezone, vsi bomo dobili priložnost,« pravi 23-letni mladenič, ki se je uveljavil pri Varteksu, nato pa igral za francoski Sedan in belgijski Charleroi. V Ljudskem vrtu je sicer že kar domač, saj že nekaj časa vadi pod taktirko Darka Milaniča: »Prvi vtisi so odlični, ekipa me je lepo sprejela. Zavedam se, kakšno čast prinaša igranje v Mariboru, in storil bom vse, da upravičim zaupanje vodstva kluba.«

Tudi Zlatko Zahovič po sklenjenem poslu zadovoljstva ni skrival: »Super. To je profil igralcev, ki jih iščemo, ki jih potrebujemo. Prepričan sem, da bosta za ekipo predstavljala dodano vrednost.«

Logično sklepanje pravi, da prihod dveh napadalcev bržčas pomeni odhod Roberta Berića. »Ni nujno,« odgovarja športni direktor vijoličastih. Kljub podpisom novih pogodb si kakopak nismo mogli kaj in smo se dotaknili tudi Lazia. »Opazno je, da je ekipa izčrpana in da fantje komaj čakajo, da si bodo lahko privoščili oddih, seveda je prišla do izraza tudi kakovost tekmeca. Če tekaški delež ni na želeni ravni, je težko zmagati. Obenem ne smemo pozabiti, da smo mi že julija imeli tekmo sezone, težko je tako dolgo ohranjati primerno formo. Ne, zaradi četrtkovega poraza ni nikakršne panike. Fantom kapo dol za vse, kar so storili v tej sezoni,« je dejal Zlatko Zahovič.