Košarka

Udrih že našel novega delodajalca

STA / J. P.
27. 2. 2014, 09.36
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Beno Udrih, ki se je razšel z New York Knicks, bo tudi v prihodnje igral v severnoameriški košarkarski ligi NBA. Šempetrčana so po prekinitvi pogodbe s kratkohlačniki pod svoje okrilje vzeli v moštvu Memphis Grizzlies, so potrdili na spletni strani ESPN.

Reuters

Slovenski veteran, ki je za nezadovoljstvo ljubiteljev košarke v domovini poskrbel z odpovedjo sodelovanja s slovensko košarkarsko reprezentanco na lanskem evropskem prvenstvu v Sloveniji, je po prekinitvi pogodbe z New Yorkom prešel med t.i. waiwerse. Memphis pa je, preden bi se Slovenec preselil med neregistrirane proste igralce, izkoristil pravico za Udriha, ki se bo tako preselil h grizlijem.

Za Udriha so v Memphisu pokazali zanimanje, potem ko je padlo v vodo dogovarjanje za prihod
Jimmerja Fredetta v njihove vrste.

Memphis se sicer s Phoenix Suns Gorana Dragića v zahodni konferenci bori za zadnje osmo mesto za napredovanje v končnico prvenstva. Phoenix ima 33 zmag in 24 porazov, Memphis pa ima eno zmago manj od Phoenixa.

Udrihovo povprečje v letošnji sezoni za New York znaša 5,6 točke in 3,5 podaje na tekmo. A Slovenec za klub ni zaigral od 24. januarja in je zahteval prodajo.