Nogomet

Mariborčane danes čaka zgodovinska tekma

STA / J. P.
27. 2. 2014, 09.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Mariborski nogometaši se bodo drevi znova pomerili s Sevillo. Na povratni tekmi šestnajstine finala evropske lige bodo varovanci Anteja Šimundže drevi ob 19. uri po slovenskem času iskali svojo priložnost za zgodovinsko napredovanje, za katerega po aktivnem izidu 2:2 s prve tekme še vedno obstajajo možnosti.

Krater Media Agency

Maribor je v tej sezoni prvič prezimil v evropski ligi, gre za zgodovinski podvig slovenskega kluba. Po izenačenem izidu s prve tekme, za Maribor sta zadela kapetan Marcos Tavares in nova okrepitev Dare Vršič, se ekipa v Sevillo ni odpravila z belo zastavo. Prav nasprotno, vodstvo v prvem polčasu, na koncu pa neodločen izid vijoličastim še vedno dajeta upanje na nov mejnik, morebitno uvrstitev v osmino finala drugega najmočnejšega klubskega tekmovanja v nogometu. Zaradi boljših vremenskih razmer in ustrezne aklimatizacije je ekipa v Andaluzijo pripotovala že v ponedeljek.

Čeprav bodo zaradi gostovanja pod pritiskom Mariborčani, pa tudi domači ne bodo mogli igrati povsem brez njega.

Mariborski strateg si je v nedeljo po televiziji ogledal prvenstveno tekmo Seville, ki je z 1:0 v gosteh ugnala Rayo Vallecano in tako po dveh mesecih spet okusila slast zmage. Tudi tokrat bodo varovanci Unaia Emeryja lovili zmago, ki bi jih edina zadovoljila in jim povrnila načeto samozavest. Mariborčane so Španci v Ljudskem vrtu presenetili po prekinitvah, kapetan Seville Ivan Rakitić je bil tvorec akcij pri obeh gostujočih zadetkih, tudi tokrat bo treba ustaviti predvsem njega.

Sevilla v zadnjem času tudi zaradi slabših predstav ni razprodajala svojega stadiona Ramon Sanchez Pizjuan s kapaciteto 45.500 sedežev. A evropske domače tekme so zmeraj zgodba zase, tudi krivulja uspehov se je Špancem z nedeljsko zmago obrnila navzgor. Čeprav bodo zaradi gostovanja pod pritiskom Mariborčani, pa tudi domači ne bodo mogli igrati povsem brez njega.