Košarka

EuroBasket 2013: Poleg Čehov do zmag še Francozi, Italijani in Srbi

STA / A.M.
8. 9. 2013, 21.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Košarkarske reprezentance na evropskem prvenstvu v Sloveniji danes igrajo tekme 4. kroga. V slovenski skupini C so uvodoma Španci visoko (89:53) premagali Poljake, nato pa so Čehi visoko (95:79) premagali Gruzijce. V preostalih skupinah so gledalci videli kar nekaj razburljivih derbijev, zmage so vknjižili Francozi, Italijani in Srbi.

Krater Media Agency
Navijači podpirajo svoje junake!

V derbiju 4. kroga skupine A med vodilno Ukrajino in Francijo, ki so jo v prvem krogu presenetili Nemci (ti so se po današnjem porazu že poslovili od nadaljevanja EP), so košarkarji obeh ekip v Hali Tivoli pripravili lep spektakel. Francozi so ukrajinskim košarkarjem v 4. krogu zadali prvi poraz na prvenstvu; galski petelini so zmagali s 77:71. Največ zaslug za zmago je imel zvezdnik lige NBA Tony Parker, ki je bil z 28 koši nerešljiva uganka za ukrajinske branilce, blestel je zlasti v zadnji četrtini, 15 pa jih je dodal Boris Diaw. Pri ukrajinskih košarkarjih je bil z 20 točkami najboljši Eugene Jeter.

V koprski Bonifiki pa sta se za prvo mesto v skupini D udarili dve do danes neporaženi reprezentanci, Grčija in Italija. Azzurri so slavili zmago z 81:72 in se povzpeli na vrh lestvice. Tekma je bila zelo napeta, ekipi sta se menjavali v vodstvu, čeprav so imeli Italijani večjo pobudo. Kar sedemkrat sta bili izenačeni, nazadnje so Grki izenačili dobrih pet minut pred koncem, ko je bilo 70:70. A nato so do konca tekme Grki zgrešili sedem zaporednih metov iz igre, Italijani pa na krilih razpoloženih Marca Belinellija (23 točk), Luigija Datomeja (19) in Alessandra Gentileja (16) prišli še do četrte zmage na EP.