Košarka

EuroBasket 2013: Slovenija proti Hrvaški

STA / A.M.
8. 9. 2013, 11.28
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Ob 21. uri se v celjski dvorani Arena obeta nov košarkarski spektakel. Slovenija bo v četrtem krogu evropskega prvenstva naskakovala četrto zmago. Tekmec bo Hrvaška.

Krater Media Agency

Sosedski dvoboj bo pomemben za obe reprezentanci, saj bosta tako Slovenija kot verjetno Hrvaška napredovali v drugi del eurobasketa. Slovenija ima po treh zaporednih zmagah že zagotovljeno mesto v Stožicah, Hrvaška pa računa, da bi si z uspehom zagotovila vsaj dve točki za drugi del. V nadaljevanje namreč ekipe prenašajo le točko, osvojene proti ekipam, ki prav tako napredujejo.

V slovenskem taboru so se takoj po uspehu nad Gruzijo lotili analize Hrvaške. Ta ima do zdaj dve tesni zmagi proti Gruziji in Poljski ter visok poraz s Španijo. Z igro do zdaj ni navdušila, ima pa v svojih vrstah dovolj kakovostnih in izkušenih igralcev, tako da je več ali manj jasno, da se obeta nov hud boj.

"Čaka nas zelo pomembna tekma, saj želimo v drugi del prenesti maksimalno število točk. Morali bomo dati vse od sebe in se ne preveč sprostiti, saj se je proti Gruziji videlo, kaj se zgodi, če nismo popolnoma osredotočeni na igro," pravi kapetan Jaka Lakovič.

Tako kot na vseh treh dosedanjih tekmah bodo zelo pomembno vlogo odigrali gledalci v dvorani. Do zdaj so poskrbeli za enkratno vzdušje in pričakovati je, da bo proti Hrvaški podobno. "Publika v Celju je res glasna in v takem vzdušju je težko zmagati," pravi hrvaški reprezentant Damjan Rudež.

Podobno razmišlja tudi pomočnik selektorja Ivan Sunara, ki dobro pozna slovensko košarko in o reprezentanci Slovenije govori le v superlativih. "Slovenija je kompletna ekipa, ki na krilih gledalcev igra odlično košarko. Ima vse; na eni strani mlade igralce, ki imajo neverjetno energijo, na drugi pa izkušnje, ki ji dajejo dodatno vrednost. Če hočemo zmagati, bomo morali odgovoriti z energijo in znanjem."