Košarka

Deset tekem na domačih tleh

STA / S.R.
23. 4. 2013, 15.11
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Moška članska košarkarska reprezentanca bo med pripravami na septembrski EuroBasket odigrala dvanajst pripravljalnih tekem, od tega deset na domačih tleh.

Wikimedia
Božidar Maljković.

Znani so termini teh tekem, prav vseh deset pa bo neposredno prenašala Televizija Slovenija. Izbranci Božidarja Maljkovića bodo priprave začeli 19. julija v Rogaški Slatini, do 4. septembra, ko bo šlo zares, pa bodo na pripravljalnih tekmah gostovali v Domžalah, Litiji, Celju, Ljubljani, Kopru in na Jesenicah. Nekaj manjših terminskih sprememb je doživel turnir v Celju, saj se bo slovenska izbrana vrsta po obračunu z Latvijo že drugi dan turnirja pomerila s Srbijo in zadnji dan nato še s Turčijo.

Turnir v Celju bo nosil ime turnir Skupine Laško, tradicionalni turnir za pokal Adecco bo letos gostila dvorana Bonifika v Kopru, med drugim bomo na Jesenicah priča Sonyjevemu dvoboju med Slovenijo ter Bosno in Hercegovino, zadnji test pred začetkom EuroBasketa pa bo predstavljal Telemachov spektakel, ko bodo v dvorani Stožice slovenski tekmeci Francozi.

Reprezentanca se bo na edino gostovanje odpravila v Beograd, kjer bo sodelovala na turnirju za pokal mesta Beograd. V polfinalu se bo 10. avgusta pomerila s Turčijo, nato pa jo dan kasneje čaka še tekma za uvrstitev. Poleg gostiteljev, Slovencev in Turkov bo na turnirju sodelovala še reprezentanca Ukrajine.

"Veseli nas, da s Televizijo Slovenija nadaljujemo dolgoročno partnerstvo. Tako bodo ljubitelji košarke na malih zaslonih spremljali tudi vseh deset pripravljalnih tekem slovenske reprezentance na domačih tleh. Na Televiziji Slovenija so in imajo posluh za tekmovanja Košarkarske zveze Slovenije, tako bodo tudi pripravljalne tekme prenašali v elitnih večernih terminih med osmo in deveto uro. Tekme bodo pravi testi za vse organizatorje EuroBasketa, kot tudi televizijce same," je dejal direktor članskih reprezentanc ter vodja marketinga na Košarkarski zvezi Slovenije Matej Avanzo.