Šport

Začelo se je najpomembnejše lokostrelsko tekmovanje v Sloveniji

U.K.
19. 5. 2014, 14.31
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Ekipa Svet24 je obiskala tiskovno konferenco letošnjega največjega lokostrelskega tekmovanja v Sloveniji. In spoznali smo našo mlado ter obetavno reprezentanco.

Arsen Perić/KMA

Danes (19.5.14) se je namreč v Stožicah (Ljubljana) začelo Evropsko mladinsko prvenstvu v lokostrelstvu, ki se bo zaključilo 24. maja. Lokostrelstvo sicer ni med najbolj medijsko podprtimi športi, vendar je v Sloveniji prijavljenih kar 1150 lokostrelcev. In mnogi med njimi dosegajo izjemno uspešne rezultate doma in v tujini. Med drugimi naj omenimo srebrno medaljo Teje Černe na drugi tekmi svetovnega pokala v Medellinu v Kolumbiji. A že sama številka slovenskih lokostrelskih navdušencev (1150) pove, da je lokostrelstvo v Sloveniji vendarle popularno, organizacija takšnega dogodka pa je še toliko pomembnejše za razvoj tega športa. Ni namreč debate, da je Ljubljana trenutno postala evropska prestolnica lokostrelstva.

Pomerili se bodo z olimpijskimi in sestavljenimi loki!

Na tekmovanje se je prijavilo 323 mladih lokostrelcev iz 36 držav, Slovenske barve pa zastopajo: Bizjak Rok, Černe Arne, Laharnar Ivana, Modic Stas, Požar Peter, Ravnikar Žiga, Rijavec Jan, Luka Stoševski, Štrajhar Gašper, Štrajhar Klemen in Vardič Grahek Stella. Tekmovalci se bodo pomerili z olimpijskimi in tako imenovanimi sestavljenimi loki, trener reprezentance pa je napovedal, da lahko slovenski ljubitelji lokostrelstva pričakujejo nekje od dve do štiri medalje. Seveda našim fantom in puncam želimo čim več uspeha. Organizatorji pa se zahvaljujejo tudi vsem prostovoljcem, ki sodelujejo pri organizaciji dogodka in seveda vabijo vse gledalce, da pridejo spodbujati tekmovalce.

 

Arsen Perić/KMA