Bencin

Marquez že petič zapored zmagal!

N.J.
18. 5. 2014, 15.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Marc Marquez (Honda Repsol) je po nekoliko ponesrečenem štartu preostale dirkače prehiteval kot za šalo in na koncu znova slavil.

Dirka je bila ves čas izjemno napeta. Marquez, ki je bil po napaki na štartu 10., je počasi napredoval, 15 krogov pred koncem pa prehitel še do tedaj vodilnega Rossiija, nato pa v svojem slavnostnem slogu odpeljal do konca in tako še petič zapored zmagal. Na drugem mestu je pristal Valentino Rossi (Yamaha), na tretjo stopničko pa je stopil Alvaro Bautista (Go & Fun Honda Gresini)

Moto2

Finski motociklist Mika Kallio si je na dirkališču La Mans na dirki svetovnega prvenstva za veliko nagrado Francije privozil drugo zmago v sezoni v razredu moto2. Drugo mesto je osvojil Italijan Simone Corsi, tretje mesto pa si je privozil Španec Esteve Rabat. Slednji ima na prvem mestu skupnega seštevka pred Kalliom zdaj še sedem točk prednosti.

Moto3

Zmagal je avstralski motociklist Jack Miller (KTM), ki je s to zmago, ki je že tretja v sezoni, še povečal prednost v skupnem seštevku. Drugo mesto je danes osvojil Španec Alex Rins (Honda), tretji pa je bil rojak slednjega Isaac Vinales (KTM).