Slovenija

Prihaja Noč knjige!

T.P.
16. 4. 2014, 10.48
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Približuje se prav posebna noč – Noč knjige, ki bo po vsej deželi zanetila požar domišljije, ki bo razsvetlila srce in telo, nebo in zemljo!

V sredo, 23. aprila bomo v Sloveniji prvič praznovali Noč knjige, mednarodni dogodek, ki podpira in slavi knjigo in branje kot temeljna gradnika zdrave družbe, nagovarja vse generacije bralcev ter spodbuja dvig bralne kulture, pismenosti ter vrednot domišljije in znanja v družbi. Praznovanju, ki bo knjižno prebudilo prav vso Slovenijo, se je pridružilo že 70 slovenskih krajev, pa tudi zamejski Trst, Celovec in Železna Kapla.

23. aprila bodo deželo na sončni strani Alp preplavili inovativni dogodki, tako ali drugače povezani s knjigo, od literarnih branj in srečanj z avtorji do ustvarjalnih delavnic in knjižno-glasbenih prepletov, od prenočevanja s knjigo v šolah do pripovedovalskih dogodkov za otroke in odrasle, pa literarni sprehodi, zbiranje knjig za tiste, ki si jih težje privoščijo, knjižno barantanje in bazarji, likovno in fotografsko ustvarjanje in še in še - knjižna domišljija res ne pozna meja! Za nameček bodo ta dan knjižnice in knjigarne odprte dolgo v noč in knjige si bo mogoče privoščiti po neverjetno prazničnih cenah.

Knjižnice bodo odprte pozno v noč.

Svečano odprtje Noči knjige 2014 in okroglo mizo na temo Beseda kot žarišča narodove energije bo gostil NUK, ploščad pred Slovenskim etnografskim muzejem se bo prelevila v Trg 1001 noči, na ogled bo hrvaška fotografska razstava Branje v objektivu, na vlakih Slovenskih železnic bo potovala poezija Neže Maurer, na TV Slovenija pa bo celonočni filmski maraton po knjižnih predlogah. Večer pozneje se v Kinu Šiška obeta še Hommage Pengov – spominski poklon slovenskih glasbenikov velikemu trubadurju Tomažu Pengovu.

Mediaspeed