Zvezde

Bo Tina Maze kariero nadaljevala kot mama?

M.T. / Lady
13. 5. 2015, 10.04
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Tedni, ko naj bi se Tina Maze odločila, ali bo še nadaljevala svojo sanjsko smučarsko kariero, so se vlekli kot jara kača. Naposled smo le dobili odgovor, ki pa je javnost še dodatno pretresel z negotovostjo, saj se smučarka ni povsem izrekla, kako in kaj. Zato so v ospredju zlasti špekulacije, da gre pri vsem skupaj za elegantno slovo, saj bi nas njen odločni »konec je« preveč šokiral in dotolkel našo smučarsko zavest.

Arsen Perić

Tina se je raje »izgovorila« na študij, ki mu bo zdaj posvetila vso pozornost, čez leto dni pa se bo morda znova zapodila na bele strmine. Javnost pa bi povsem drugače sprejela njeno odločitev, če bi kot glavni razlog za premor navedla materinstvo, o katerem zadnje čase govori čedalje bolj na glas.

Že v nekaj intervjujih je priznala, da je nadgradnja kariere in življenja sleherne ženske prav vloga mame, in če upoštevamo, da se je marsikatera vrhunska športnica na pota stare slave vrnila kot mama, nas lahko tudi Tina še preseneti.

Strokovnjaki in poznavalci ozadja so žal drugačnega mnenja in nas v en glas prepričujejo, da se ena največjih športnih osebnosti na svetu ne bo nikoli več vrnila v tekmovalni del, to pa hkrati pomeni, da se lahko vsaj za nekaj let poslovimo od smučarskih kolajn, vrhunskih dosežkov in evforije, ki jo je v zadnjem desetletju ustvarjala Korošica. 

Z elegantno potezo o premoru je vrgla kost javnosti, saj bomo zdaj namesto dva meseca morali čakati še dodatnih dvanajst, da bomo slišala tisti dokončni da ali ne. »Hvala vsem in, prosim, brez drame. Sta le življenje in ljubezen,« je večpomensko zapisala šampionka. Za pravljico, ki nam jo je pričarala, se ji moramo zahvaliti predvsem sami, kljub temu pa globoko v sebi upamo, da bi lahko vsaj še enkrat zanjo stiskali pesti in še zadnjič v čast njeni zmagi slišali slovensko himno.