Zvezde

Nova kariera Sare Isaković

Carmen Leban / Lady
11. 5. 2015, 11.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Naša nekdanja plavalka Sara Isaković, ki je bila vso športno kariero ljubljenka slovenskih navijačev, je v Združenih državah Amerike dokončala študij psihologije in se zaposlila. Svoj novi (stari) dom je našla v Dubaju, kjer je tudi odraščala, zato se tam že od nekdaj počuti kot doma.

Arhiv Svet24
Ves čas se seli z enega konca sveta na drugega, in vedno se spoprijemam z ekstremi.

Sarin oče Nenad je namreč po poklicu pilot in že vrsto let priznan inštruktor, zaposlen pri letalski družbi Emirates Airlines. Sara je skupaj z mamo Rebeko in bratom dvojčkom Galom pet let tudi živela v Dubaju, potem pa so se vrnili v Slovenijo, saj sta imela tu z bratom, prav tako uspešnim plavalcem, boljše razmere za trening, oče pa je ostal v Dubaju. Toda ko sta šla otroka študirat v Kalifornijo, se je tudi Sarina mama preselila nazaj v Dubaj.

Arhiv Lady

Vse pa kaže, da imajo pri Isakovićevih v genih ljubezen do letenja. Poleg očeta je pilot tudi Gal, ki dela za eno izmed danskih letalskih družb. Sarina mama Rebeka pa je bila stevardesa, ki ji je naključje rešilo življenje. Skupaj še s štirimi člani posadke bi namreč morala biti na letalu, ki je leta 1981 poletelo na Korziko in strmoglavilo. Doma je ostala, ker so prav tistega dne pripeljali opeko za hišo, ki so jo gradili na Bledu.

Zdaj pa je svojo »letalsko« pot začela tudi Sara, saj je prvo službo dobila v letalski družbi Emirates Airlines. Tam opravlja pripravništvo, njeno delovno mesto pa bo tesno povezano s piloti, s katerimi bo opravljala psihološke teste in jim zagotavljala strokovno podporo. Sara ima z letenjem veliko izkušenj, saj je od malega na letalu preživela veliko ur. Po končani srednji šoli v Sloveniji se je popolnoma posvetila športu. Kljub uspešni in naporni športni karieri pa je končala tudi študij psihologije na ugledni ameriški univerzi Berkeley. Sara pravi, da se sicer rada vrača v Slovenijo, a se v Dubaju počuti doma, saj je tam preživela najlepša otroška leta.

V nasprotju z mnogimi ji srce zaigra ob pogledu na puščavo in svojevrsten arabski svet, ki se v marsičem razlikuje od naše male deželice pod Alpami. Morda pa se je prav zato, ker ji je arabska kultura blizu, njeno srce ogrelo za tunizijskega plavalca. Njen fant Oussama Mellouli se ponaša z dvakratnim naslovom svetovnega prvaka in zlato olimpijsko kolajno.