Zvezde

Kaj se je zgodilo z Ano Jud?

SJ
19. 3. 2015, 13.53
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Pred kratkim je izšla nenavadna pravljica z naslovom Pazi se lisice, ki sta jo napisala pisateljica Ana Jud in njen nekdanji partner, sicer poslovnež in menedžer Kristjan Lapuh.

Arhiv Lady
Nekdaj najbolj provokativna novinarka in pisateljica zdaj uživa družinsko življenje. Na fotografiji s svojo hčerko Aido Ivano.

Nič več škandalov

V nasprotju s prejšnjimi Aninimi deli knjiga tokrat ni povzročila škandala, se je pa pojavila dilema, ali je knjiga primerna za otroke ali ne. Dvojezična pravljica, ki je napisana v slovenščini in angleščini, govori o lobistki lisici, ki opehari nesrečna delavca osla, za nameček pa še njunega lastnika kmeta. Čeprav zadeva pride pred sodišče, je sleparska lobistka zaradi pomanjkanja dokazov na koncu oproščena. Tipična slovenska zgodba, kajne? Knjiga je sicer prava uspešnica, saj so jo posvojili tako malčki kot njihovi starši, največ izvodov pa so doslej pokupili razni sindikalisti, odvetniki in podjetniki. Ana Jud pravi, da jo najbolj veseli, ker so knjigo po začetni zadregi zdaj začele kupovati tudi šole, saj je njen namen nadvse poučen. Seveda pa priznava, da je povsem zadovoljna, da je izid minil mirno, saj ima raznih tožb že dovolj.