Zvezde

Pia iz Big Brotherja se je rodila kot Elvis

T. M.
10. 3. 2015, 12.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

O letošnjem Big brotherju je odkrita prva skrivnost, ki pa je sami stanovalci še lep čas ne bodo razvozlali. Pia Filipčič se je namreč rodila kot fant, česar mlada Primorka ne taji. Njena zgodba je vse prej kot preprosta, javnost pa jo je prvič spoznala v oddaji Agencija Milan, takrat še pod imenom Elvis.

Kanal A, Mediaspeed

V svetu mode se je želela uveljaviti kot androgini maneken, za katere je značilno, da je težko določiti njihov spol. Preboj ji ni uspel, zato je počakala nekaj let, se oborožila s silikonskimi prsmi in se približala svoji otroški želji, da bi bila čim bolj podobna ženski.

»Lahko bi rekla, da sem se v šov prijavila zato, da pokažem, da sem ne glede na svojo preteklost povsem vsakdanje dekle, ki si želi normalnega življenja. Ne potrebujem potrditve ljudi, kajti sama s sabo sem zadovoljna. Rodila sem se kot fant in vsakokrat, ko komu to priznam, je prvo vprašanje, kdaj sem to začutila. Od nekdaj tako čutim, jim odgovorim.

ProPlus

Sprva sem se počutila zmedeno, saj nisem vedela, kaj se z menoj dogaja. Že pri treh letih sem vedela, da fantovska oblačila in fantovske igrače niso zame, ampak sem se nekako sprijaznila s tem, da mi je bila dana vloga fanta in da moram to odigrati. V sebi sem zelo trpela in z vsakim letom je bilo teže. Počasi sem odkrivala, kaj pomeni transseksualnost in da je mogoče, da se oseba rodi v napačnem telesu.

Po končani srednji šoli sem le zbrala dovolj poguma in zaživela, kot mi je bilo namenjeno. Uradno sem si spremenila ime, se preselila na svoje in se v svoji koži končno začela dobro počutiti,« je povedala 21-letnica.