Zvezde

Infarkt pri Novih fosilih

Tomaž Mihelič / Lady
25. 2. 2015, 15.09
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

»Najprej sem občutil neznosno bolečino v prsih in nemudoma spoznal, da gre za nekaj resnega,« pripoveduje Marinko Colnago, basist skupine Novi fosili. In res, 72-letni glasbenik je pred dobrima dvema tednoma doživel srčni infarkt, na srečo pa mu je uspelo obdržati trezno glavo. Hitro je poklical prvo pomoč, da so ga lahko z rešilcem odpeljali v zagrebško bolnišnico.

Arhiv Lady
Nekoč so se smejali, danes nočejo slišati en za drugega.

Dan pred infarktom je preživel v družbi Sanje Doležal in Vladimira Kočiša - Zeca ter jima potarnal, da se zadnje čase slabo počuti. Ob prihodu v bolnišnico so ga nemudoma operirali in mu vstavili dva srčna spodbujevalnika.

Marinko je potožil, da mu je bilo od vsega najtežje mirovati teden dni, le dva dni po prihodu domov pa je s svojimi prijatelji iz popularne skupine že stal na odru v Celju. »Srečna sem, da se je vse dobro izteklo, a me kljub temu malce skrbi, da se ne bi ponovilo. Zelo pazim, da res upošteva poseben način prehranjevanja in nov način življenja. Nič več divjanja – zdaj bo moral pošteno upočasniti svoj tempo,« je povedala pevka in se na koncu pošalila, da so s fanti iz skupine res pravi fosili.

Žalostna ugotovitev pa je, da so v 46 letih svojega obstoja izgubili že tri svoje člane – bobnarja in ustanovitelja zasedbe Slobodana Momčilovića - Moko, pevko Đurđico Barlović in drugega bobnarja ter Sanjinega moža Nenada Šarića - Brado.