Zjutraj se verjetnost za plohe in nevihte spet poveča, predvsem na obali je možna kakšna močnejša nevihta. Jutranje temperature bodo od 11 do 16, ob morju okoli 18 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

V soboto bo deloma sončno s spremenljivo oblačnostjo, nastale bodo posamezne plohe in nevihte, ki bodo bolj verjetne na jugu in vzhodu. Jutranje temperature bodo od 11 do 16, ob morju okoli 18, najvišje dnevne od 21 do 25, na Primorskem do 27 stopinj Celzija.

Obeti: V nedeljo bo sprva sončno, sredi dneva in popoldne pa spremenljivo, ponekod pretežno oblačno, nastalo bo nekaj ploh in neviht. V ponedeljek in torek bo sončno, popoldne lahko nastane kakšna ploha.

Vremenska slika: Nad severnim Sredozemljem je šibko območje visokega zračnega tlaka. V višinah priteka k nam od severozahoda nekoliko hladnejši in občasno bolj vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Popoldne bo ob severnem Jadranu povečini sončno, predvsem na celini bo nastala kakšna nevihta. Drugod bo deloma sončno z občasno povečano oblačnostjo, nastale bodo posamezne plohe in nevihte.

V soboto bo deloma sončno s spremenljivo oblačnostjo ter nestanovitno z občasnimi plohami in nevihtami. Te bodo na območju severnega Jadrana možne že v jutranjem času.