Poslovnež

Koprsko sodišče za Racmana odredilo pripor

J.P./STA
12. 7. 2019, 17.13
Posodobljeno: 12. 7. 2019, 17.15
Deli članek:

Potem ko so v začetku julija kriminalisti zaradi domnevne zlorabe prostitucije obiskali poslovne prostore poslovneža Sergeja Racmana, je okrožno sodišče v Kopru zanj v sredo odredilo pripor.

STA
Sergej Racman

Po neuradnih informacijah portala 24ur Sergej Racman v pripor še ni prišel.

Policija je v začetku julija na območju ljubljanske policijske uprave izvedla več preiskav z namenom, da bi našli več dokazov, ki naj bi Racmana povezovali z afero Marina oziroma zlorabo prostitucije v Savna klubu Marina na Ajševici.

Klub naj bi navidezno nudil prenočišča, masaže in wellness, v resnici pa naj bi se znotraj kluba dogajala prisiljena prostitucija, kar so policisti odkrili z več obiski pod krinko.

Kakšno vlogo naj bi pri vsem tem imel Racman, še ni povsem jasno. Neuradno naj bi po navedbah 24ur skrbel za fiktivne posle, ki so v ozadju omogočili pravno podlago za odtekanje denarja iz kluba.

V priporu sta sicer že od konca januarja Dejan Šurbek in Jože Kojc, uradna lastnika kluba. Racman, Šurbek in Kojc so bili med drugim s svojimi podjetji vpleteni tudi v lastniško strukturo banke Lon. Racmanov oče pa je s priprtim Kojcem solastnik igralnice Astraea v Lipici na Krasu.