Napoved

Nikar se prehitro ne veselite snega, prihajata dež in vlaga

B.K.
23. 11. 2018, 09.03
Posodobljeno: 23. 11. 2018, 10.46
Deli članek:

Zadnji dnevi novembra bodo deževni.

Reuters
Fotografija je simbolična.

Po tem, ko je v torek prvič v letošnji sezoni pobelilo nekatere dele Slovenije, se sneg za nekaj časa poslavlja. Danes bo tako pretežno oblačno, občasno bo ponekod rosilo. Dež se bo okrepil zvečer, začenši na zahodu, nato pa bo čez noč zajel tudi osrednji del države.

Današnje najvišje dnevne temperature bodo od 4 do 7, na Primorskem do 13 stopinj Celzija.

Jutri bo oblačno, občasno bo deževalo, predvsem na zahodu in v osrednjih delih, najmanj dežja bo v vzhodni Sloveniji. Ob morju bo pihal jugo, drugod pa južni do jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 2 do 6, na Primorskem do 12, najvišje dnevne od 5 do 10, na Primorskem do 16 stopinj Celzija.

V nedeljo bo oblačno in deževno. Na Primorskem bo zapihala šibka burja. V ponedeljek se bo nadaljevalo oblačno vreme. Občasno bo še deževalo. Na Primorskem bo pihala šibka burja, ponekod drugod severni veter.

Ob obalah Francije in Italije tudi tornadi

Pri nas bodo padavine zmerne, a jugu Francije se obetajo prav nevarne nevihte. Meteorologi namreč za del ob Sredozemskem morju napovedujejo nocoj intenzivne nevihte z močnimi vetrovi in celo tornadi, poroča portal severeweather.wu.

facebook (neurje.si)
Vodna tromba ob južnoitalijanskem mestu Salerno.

Vrtinčasti vetrovi na morju - imenovani tudi vodne trombe - pa bodo mogoči tudi ob zahodni obali apeninskega polotoka. Ti pojavi ob obalah Italije niso nič nenavadnega. Prebivalci južnega italijanskega mesta Salermo so bili ravno v torek priča fotogenični trombi, ki je divjala po zalivu, tik ob pristanišču. Nanjo so nas opozorili na portalu neurje.si.