Blamaža

Trump na zahvalni dan hvaležen za ... sebe, seveda

B.K.
23. 11. 2018, 09.40
Posodobljeno: 23. 11. 2018, 11.57
Deli članek:

Ameriški predsednik je najbolj hvaležen za "ogromno spremembo," ki jo je sam prinesel ZDA.

Reuters
Donald Trump

Zahvalni dan ima v ameriški kulturi posebno težo. Na ta dan se znova snidejo družine in v krogu svojih najbljižnih vsakdo pove za kaj ali za koga je v življenju hvaležen.

Tradiciji se je poklonil tudi ameriški predsednik Donald Trump, ki pa je, nepresenetljivo najbolj hvaležen za stvari, ki jih je storil sam. "[Hvaležen sem], da imam odlično družino in zato, da sem storil ogromno spremembo v tej državi. Ogromno sem spremenil v tej državi," je Trump dejal novinarjem.

Trump se ni ustavil. Še nekajkrat je moral poudariti kako pomemben in dober je. "Ta država je zdaj mnogo močnejša kot takrat, ko sem prevzel funkcijo. Sploh ne bi verjeli. Ko srečam tuje voditelje mi rečejo: 'Ne moremo verjeti spremembi v moči združenih držav danes in pred dvemi leti.' ZDA so postale toliko močnejše, da ljude tega sploh ne morejo verjeti."

Hvaležna vojaški industriji 

Zahvala ameriškega predsednika pa ni edina nenavadna zahvala njegove administracije letos. Pri izbiri stvari, za katere so hvaležni, je nenavadno izbrala tudi podsekretarka ameriškega zunanjega ministrstva Andrea Thompson, ki je hvaležna predvsem - pazite zdaj to - ameriški vojni industriji.

"Hvaležna sem ameriškim obrambnim podjetjem, ki izdelujejo najboljšo opremo na svetu in, ki so [naši] kritični partnerji za svetovno varnost."