Od juga

Ne manjka več dosti: padavine bodo zajele večji del države

J.P./STA
20. 5. 2017, 09.22
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Od juga bo oblačnost naraščala. Krajevne plohe in nevihte bodo sredi dneva in popoldne zajele večji del južne, zahodne in osrednje Slovenije. Na vzhodu bo do večera še večinoma suho vreme. Najvišje dnevne temperature bodo od 15 do 20, v vzhodnih krajih do 23 stopinj Celzija.

Profimedia
Krajevne plohe in nevihte bodo sredi dneva in popoldne zajele večji del južne, zahodne in osrednje Slovenije.

Ponoči bo rahel dež zajel tudi vzhodne kraje, drugod pa bodo padavine večinoma ponehale. Zapihal bo severni do severovzhodni veter.

Jutri bo na Primorskem povečini sončno, drugod sprva pretežno oblačno. Zjutraj bo ponekod na severu in vzhodu še padla kakšna kaplja dežja. Sredi dneva in popoldne se bo postopno jasnilo. Predvsem pod Karavankami in v severovzhodni Sloveniji bo pihal okrepljen severni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 7 do 14, najvišje dnevne od 19 do 24 stopinj Celzija.

Obeti: V ponedeljek in torek bo povečini sončno in spet topleje. Predvsem v torek popoldne bo možna kakšna ploha ali nevihta.

Vremenska slika: Nad severno Italijo in Jadranom je nastalo plitvo ciklonsko območje. Višinski vetrovi nad nami se iz južne obračajo na vzhodno do severovzhodno smer. Z njimi priteka k nam nekoliko hladnejši in bolj vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo spremenljivo do pretežno oblačno s plohami in nevihtami, ki bodo pogostejše sredi dneva in popoldne. Le v krajih vzhodno od nas bo deloma sončno. Zapihal bo veter severnih smeri. Jutri se bo od zahoda postopno jasnilo, popoldne bo večinoma sončno. Še bo pihal severni veter.

Biovreme: Vremenski vpliv bo v noči na soboto in v soboto obremenilen, veliko ljudi bo imelo z vremenom povezane težave, okrepili se bodo nekateri bolezenski znaki. Priporočajo dosledno upoštevanje morebitnih predpisanih diet in odmerkov zdravil ter večjo previdnost.