Naraščanje rek

Kdaj bo začelo “resneje” deževati?

G.G.
26. 4. 2017, 08.56
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Kdor misli, da bo na jutrišnji dela prost dan ubežal dežju, se moti. Padavine bodo zajele vso državo.

Profimedia
November se bo očitno zakčjučil, kakor se za november spodobi.
V četrtek in v noči na petek bodo ob obilnejših padavinah v večjem delu Slovenije reke močneje naraščale. V četrtek so na izpostavljenih mestih možna razlivanja manjših rek in hudourniških vodotokov sprva v zahodni Sloveniji, čez dan pa tudi drugod po državi, zlasti v hribovitih delih severne in severovzhodne Slovenije. Verjetni so tudi večkratni porasti vodotokov.

Danes bo na vzhodu države še nekaj sonca, drugod pa bo oblačno. Najprej bo začelo deževati na zahodu, čez dan se bodo padavine krepile in se občasno pojavljale še ponekod v osrednjih krajih in na severu do Koroške.

Jutri bo oblačno. Že zjutraj bo dež zajel večji del Slovenije, na Primorskem bo lahko tudi zagrmelo. Čez dan bo deževno, najmanj dežja bo med Belo Krajino in Bizeljskim, kjer bo začelo močneje deževati šele zvečer ali v noči na petek. Veter bo nekoliko oslabel. Najnižje jutranje temperature bodo od 8 do 15, najvišje dnevne od 11 do 18, v jugovzhodnih krajih do 21 stopinj C.

V petek čez dan bodo padavine slabele in se umikale proti vzhodu, oblačnost se bo trgala. Popoldne bodo nastale še krajevne plohe. Nekoliko hladneje bo. V soboto bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, popoldne bodo nastale posamezne kratkotrajne plohe.

meteo.si
Podrobna napoved za Ljubljano in okolico.