Upanje

Velik preboj v iskanju izginule Maddie: preiskovalci imajo novo sled

J.P.
26. 4. 2017, 08.38
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Britanski preiskovalci imajo v primeru Madeleine McCann, ki je izginila pred skoraj desetimi leti, novo sled.

Reuters
Maddie je izginila pred desetimi leti.

Mark Rowley iz Scotland Yarda je potrdil, da preiskujejo več pomembnih sledi v primeru Madeleine McCann, ki je 3. maja leta 2007 izginila iz apartmaja v Praia de Luz na Portugalskem. Imela je tri leta. Vendar pa ena sled izstopa.

Čustvena izpoved mame izginule Maddie: 10 let, »grozljiv opomnik ukradenega časa«

Ne živa ali mrtva, pogrešana

Potrdil je tudi, da njena starša Gerry in Kate McCann nista imela nič z ugrabitvijo ter da bi deklica še lahko bila živa. »Že Portugalci so v okviru prvotne preiskave dokazali, da starša nista vpletena. Zadovoljni smo, da so s tem opravili, zato ni razloga, da bi začeli z govoricami, da ju znova preiskujemo,« je povedal Rowley. Dokončnih dokazov, da je deklica živa ali mrtva, ni. »Zato tudi govorimo o primeru pogrešane osebe. Razumemo, da so nekateri po vseh teh letih pesimisti, a moramo upoštevati vse možnosti.«

Profimedia
Mark Rowley iz Scotland Yarda pravi, da McCannova z ugrabitvijo nista imela nič.

Je pa nekaj kristalno jasno: Madeleine je bila ugrabljena. »Bila je še premlada, da bi se odločila, da bo pobegnila in si ustvarila novo življenje,« je še pojasnil Rowley.

Je bila žrtev pedofilske združbe, je bila prodana v suženjstvo?

Več teorij

Preiskovalci trenutno preiskujejo eno pomembno sled – sled, ki bi lahko ponudila tako želene odgovore. A ker preiskava še poteka, o tem ne more govoriti. Je pa razkril, da možnosti, da je dekličino izginotje posledica ponesrečenega vloma, še niso povsem izločili. Kakor tudi ne tiste, da je Maddie ugrabil spolni iztirjenec.

Profimedia
Starša še zmeraj upata, da je hčerka živa.

Razkril je tudi, da štirje osebki, ki so bili leta 2013 izprašani, niso več osumljeni. In čeprav odgovorov še nimajo, je Rowley prepričan, da so dosegli veliko. »Izločili smo številne potencialne osumljence – danes imamo manjše število ljudi, ki so osredotočeni na pomembne sledi.« 

In dokler bodo imeli sledi ter financiranje, ne bodo odnehali.