Oblačno in deževno

Ste občutljivi na vreme? Danes vam bo povzročalo težave

D. B./STA
5. 3. 2017, 09.50
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Danes bo pretežno oblačno, občasno bo deževalo, pogosteje v zahodni in južni Sloveniji.

Profimedia

V vzhodni Sloveniji bodo krajša obdobja sončnega vremena. Pihal bo jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 7 do 14 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

V ponedeljek bo spremenljivo do pretežno oblačno. Pojavljale se bodo krajevne padavine, deloma plohe, lahko tudi kakšna nevihta. Veter bo oslabel. Najnižje jutranje temperature bodo od 1 do 7, ob morju 9, najvišje dnevne od 6 do 12, na Primorskem do 14 stopinj Celzija.

Danes bo vremenski vpliv obremenilen, z vremenom povezane težave, ki se bodo najpogosteje kazale kot slabše počutje, notranji nemir, potrtost, razdražljivost in motnje zbranosti bodo pogoste.

Obeti

V torek bo oblačno, predvsem v južni polovici Slovenije bo deževalo. Popoldne bodo padavine ponehale. V sredo se bo delno zjasnilo. Oba dneva bo pihal severovzhodni veter, na Primorskem šibka do zmerna burja.

Vremenska slika

Nad zahodno in srednjo Evropo je ciklonsko območje z vremenskimi frontami. Z vetrovi zahodnih smeri priteka nad naše kraje topel in vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine

Danes bo pretežno oblačno. Predvsem v Alpah in v Kvarnerju bo občasno deževalo. Pihal bo jugozahodni veter. V ponedeljek bo spremenljivo do pretežno oblačno. Pojavljale se bodo krajevne padavine, deloma plohe in posamezne nevihte.

Napoved vpliva vremena na počutje

Danes bo vremenski vpliv obremenilen, z vremenom povezane težave, ki se bodo najpogosteje kazale kot slabše počutje, notranji nemir, potrtost, razdražljivost in motnje zbranosti bodo pogoste. Glavoboli in migrene bodo pogostejši, okrepljeni bodo tudi nekateri bolezenski znaki. Spanje bo moteno. Priporočajo dosledno upoštevanje morebitnih predpisanih diet in odmerkov zdravil ter večjo previdnost.