Trumpova desna roka

Trump jo kliče »punčka«: Strah in trepet Bele hiše

R. T.
5. 3. 2017, 09.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Je ena od najbolj vplivnih žensk v ZDA in Trumpova svetovalka. 50-letnica je strah in trepet ljudi. Tako zelo se je bojijo, da je niso upali prositi, da med fotografiranjem umakne noge s kavča.

Profimedia
Niče je ni upal prositi, naj noge umakne s kavča.

Kellyanne Conway je bila vodja Trumpove volilne kampanje, zdaj pa je njegova svetovalka. Vedno nasmejana mama štirih otrok je po mnenju mnogih ena najbolj vplivnih žensk v ZDA, piše Daily Mail.

Kellyanne je politologinja, pravnica in katoliška aktivistka, znana po zavzemanju za prepoved splava in borka za človekove pravice.

Za več deset afroameriških akademikov je bil ta teden izvrstna priložnost za pogovor s predsednikom ZDA. V Ovalni pisarni so se sestali, da bi razpravljali o težavah mladih Afroameričanov ter o možnosti, da bi zvišali odstotek mladih, ki se odločijo za študij. Trenutek so ovekovečili s fotografijo, Kellyanne pa je z  nogami na kavču ležerno gledala na svoj mobilni telefon in nato fotografirala.

Mnogi za 50-letnico pravijo, da je strah in trepet ljudi, pa tudi, da je ena najbolj vplivnih žensk v ZDA. Kellyanne je politologinja, pravnica in katoliška aktivistka, znana po zavzemanju za prepoved splava in borka za človekove pravice.

Profimedia
Mnogi za 50-letnico pravijo, da je strah in trepet ljudi, pa tudi, da je ena najbolj vplivnih žensk v ZDA.

Prvič rodila pri 37 letih

Njen oče je zapustil družino, ko je bila stara 2 leti, zato je odraščala z mamo v New Jerseyu. Vzgajale so jo mama, babica in teti. Zidove njihove hiše so krasile fotografije papeža. »V družini se nismo nikoli pogovarjali o politiki,« pravi Kellyanne.

Danas s svojo družino živi v 6 milijonov dolarjev (več kot 5,5 milijona evrov) vrednem domu. Menda je zelo radodarna, dvojčkoma je namreč za 16. rojstni dan kupila mercedesa. 

Kellyanne je bila šestnajst let v zakonu z newyorškim odvetnikom Georgom Conwayom. Njen drugi mož Fred Thompson pa je republikanec in filmski igralec. Zaljubila sta se leta 1998 in tri leta kasneje poročila. Z njim ima štiri otroke. Prva dvojčka je rodila pri 37 letih, hčer Charlotte pri 41, najmlajšo hčer Vanesso pa pri 43 letih.

Danas s svojo družino živi v 6 milijonov dolarjev (več kot 5,5 milijona evrov) vrednem domu. Menda je zelo radodarna, dvojčkoma je namreč za 16. rojstni dan kupila mercedesa.  

Kakorkoli, mnogi menijo, da je prav Kellyanne zaslužna za Trumpovo zmago na volitvah.