Severni veter

Arso izdal opozorilo za severovzhod Slovenije

J.P./STA
12. 11. 2016, 09.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Danes bo sprva oblačno. Padavine bodo od severozahoda postopno ponehale, najkasneje v jugovzhodni Sloveniji. Meja sneženja bo večinoma nad okoli 500 m nad morjem. Najvišje dnevne temperature bodo od 3 do 7, na Primorskem do 13 stopinj Celzija.

Profimedia
Severni veter bo popoldne oslabel.

Najnižje jutranje temperature bodo od -7 do 0, ob morju okoli 5 stopinj Celzija.

Burja na Primorskem bo dopoldne hitro slabela in popoldne ponehala, severni veter na Gorenjskem, Štajerskem in v Prekmurju pa bo slabel šele popoldne. Od zahoda se bo popoldne jasnilo.
Ponoči se bo zjasnilo tudi v vzhodnih krajih, ponekod po nižinah bo nastala megla.

Jutri bo sprva precej jasno, dopoldne bo ponekod po nižinah megla. Proti poldnevu se bo pooblačilo na Primorskem, zopet bo zapihala šibka burja. Drugod bo popoldne več koprenaste oblačnosti, ki bo postajala vse gostejša. Najvišje dnevne temperature bodo podobne današnjim.

Opozorilo: Ponekod v višjih legah severovzhodne Slovenije ter na Gorenjskem pod Karavankami bo severni veter dopoldne na izpostavljenih mestih še dosegal hitrost do 80 km/h, popoldne bo oslabel.

Obeti: V ponedeljek bo na Primorskem in v severozahodnih krajih delno jasno, na Primorskem bo pihala zmerna burja. Drugod se bo večinoma zadrževala nizka oblačnost. Ponekod bo pihal veter vzhodnih smeri. Hladno bo. Podobno vreme bo sprva tudi v torek, čez dan pa se bo nizka oblačnost počasi redčila, burja na Primorskem pa bo slabela.

Vremenska slika: Ciklon z vremensko fronto se iznad severnega Sredozemlja in severozahodnega Balkana pomika nad osrednji Balkan. Nad naše kraje od severa doteka postopno nekoliko hladnejši in še vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes dopoldne se bo v krajih zahodno od nas začelo jasniti. Drugod bo sprva oblačno, padavine bodo slabele in do večera ponehale tudi na Hrvaškem. Burja ob severnem Jadranu bo slabela, v Kvarnerju bo dopoldne še močna.

Jutri bo delno jasno, po nekaterih nižinah bo zjutraj in dopoldne megla. Čez dan se bo do zahoda oblačnost povečala, a bo sprva precej prosojna, gostejša bo le ob severnem Jadranu. Proti večeru bo v Kvarnerju zapihala šibka burja.

Biovreme: V soboto bo vremenski vpliv sprva še obremenilen, obremenitev in z njo tudi težave bodo popoldne slabele in do večera večinoma ponehale. Priporočamo dosledno upoštevanje morebitnih predpisanih diet in odmerkov zdravil ter večjo previdnost.