Višje cene

Telekomovi uporabniki pozor: podražitve že naslednji mesec!

J.P.
12. 11. 2016, 09.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Telekom svoje uporabnike obvešča, da bodo s 1. decembrom spremenili mesečne naročnine mobilnih naročniških paketov.

Reuters
Če komu spremenjeni pogoji ne dišijo, lahko do 30. novembra odstopi od naročniške pogodbe.

Paketom se cena spremeni za 1 evro (z DDV), za 0,95 evra (z DDV) se cena spremeni pri Internet Itak in SIM 2 Brezskrbni. Cena ostane enaka za Drugo številko, Enotni paket in Telemetrijo, je zapisano na Telekomovi uradni spletni strani.

V obdobju od 1. novembra 2016 do 31. decembra naročnikom teh paketov omogočajo 50-odstotni popust na menjavo paketa. 

Če komu spremenjeni pogoji ne dišijo, lahko do 30. novembra brez odpovednega roka, brez plačila stroškov prekinitve naročniškega razmerja in brez pogodbene kazni odstopi od naročniške pogodbe, kar pa ne vpliva na zapadle in neplačane obveznosti ter na pogodbeno dogovorjene obveznosti, ki so jih naročniki kljub odstopu dolžni izpolniti.

In še:

"Ob tem imajo naročniki, ki so v okviru naročniškega razmerja prejeli terminalsko opremo po akcijski ceni, ob odstopu od naročniške pogodbe pred potekom obdobja vezave možnost izbrati:

• da prejeto terminalsko opremo obdržijo in Telekomu Slovenije povrnejo znesek, ki ustreza sorazmernemu delu celotne vrednosti prejete terminalske opreme, ali pa

• da prejeto terminalsko opremo vrnejo Telekomu Slovenije v stanju, v kakršnem jim je bila izročena, ter plačajo uporabnino za čas uporabe terminalske opreme, Telekom Slovenije pa jim vrne kupnino."

Zaradi optimizacije stroškov

Iz Telekoma sporočajo, da so se za korekcijo cen zaradi optimizacije stroškov odločili na podlagi analiz tržnih razmer in uporabe njihovih storitev.