Vreme

Občasno bo snežilo in rosilo

M.J.
21. 2. 2015, 09.33
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Danes bo v vzhodni Sloveniji delno jasno, drugod bo zmerno do pretežno oblačno. Predvsem na Primorskem in Notranjskem bo občasno rosilo ali rahlo deževalo, nad okoli 800 metri pa rahlo snežilo. Pihal bo jugozahodni veter, ob morju popoldne jugo, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Reuters

Najvišje dnevne temperature bodo od 3 do 8, ob morju in v vzhodni Sloveniji od 9 do 12 stopinj Celzija.

Jutri bo oblačno s padavinami, meja sneženja bo med 500 in 700 metri nadmorske višine. Na Primorskem bo pihala zmerna burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 0 do 6, najvišje dnevne od 1 do 4, na Primorskem do 8 stopinj Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine: V krajih zahodno in južno od nas bo oblačno, ponekod bo rahlo deževalo. Drugod bo še delno jasno. Na jugu Istre in v Kvarnerju se bo krepil jugo.
Jutri bo oblačno s padavinami, po nižinah bo večinoma deževalo. Ob severnem Jadranu bo pihala zmerna burja.

Vremenska slika: Območje visokega zračnega tlaka se je umaknilo proti vzhodu, nad srednjo Evropo in zahodnim Sredozemljem se krepi obsežno ciklonsko območje. Z jugozahodnikom k nam doteka dokaj topel in vlažen zrak.

Obeti: V ponedeljek bo pretežno oblačno in večinoma suho, burja bo ponehala. V torek bo znova oblačno s padavinami, meja sneženja se bo marsikje spustila do nižin.