Črna kronika

Zbil 91-letno žensko

M.J.
21. 2. 2015, 08.14
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

V petek se je na Vodnikovi ulici 172 v Ljubljani zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom, v kateri je umrla 91-letna peška, so sporočili iz Generalne policijske uprave.

Arhiv Svet24

60-letni voznik tovornega vozila je vozil iz smeri Koseške ceste proti Lakotencam, ter na prehodu za pešce trčil v 91-letno peško, ki je padla na vozišče in zaradi poškodb na kraju nesreče umrla.

Sicer pa so policisti v zadnjih 24 urah obravnavali 97 prometnih nesreč, v katerih je ena oseba umrla, osem nesreč se je končalo lahkimi poškodbami, tri pa s hudimi. Po podatkih Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 89 kršitev javnega reda in miru ter 88 kaznivih dejanj.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti 68-krat posredovali na javnih krajih in 21-krat v zasebnih prostorih, pridržali so šest kršiteljev, dvema osebama pa so izrekli ukrep prepovedi približevanja. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali dva voznika, zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov pa so zasegli 13 vozil.

Med obravnavanimi kaznivimi dejanji je bilo 37 tatvin, ena drzna tatvina, 25 vlomov, en rop, 14 poškodovanj tuje stvari, tri povzročitve telesnih poškodb, dve ponarejanji listin, dve ponarejanji denarja, dve kaznivi dejanji v zvezi s prepovednimi drogami in eno kaznivo dejanje grožnje.