Vreme

Danes bo oblačno, jutri obilica padavin

STA/J.P.
29. 1. 2015, 09.07
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Danes bo oblačno. Pihal bo jugozahodni veter, ob morju jugo. Popoldne bodo predvsem v zahodnih krajih že rahle padavine, ki se bodo zvečer nekoliko okrepile in se bodo v noči na petek razširile nad večji del Slovenije, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Arhiv Svet24

Sprva bo rahlo snežilo, nato bo sneg predvsem v južni in deloma vzhodni Sloveniji prehajal v dež. Najvišje dnevne temperature bodo od -1 do 5, ob morju do okoli 8 stopinj Celzija. Jutri dopoldne se bodo padavine krepile, deloma bo deževalo, deloma snežilo. Popoldne pa bo dež povsod v notranjosti države prešel v sneg. Popoldne bo zapihal severni veter, zvečer na Primorskem šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od -3 do 2, na Primorskem od 4 do 6, najvišje dnevne od -1 do 5, na Primorskem do 10 stopinj Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine: V sosednjih pokrajinah bo danes pretežno oblačno. Predvsem v Furlaniji, ob Jadranu in v Gorskem Kotarju bodo popoldne že padavine. Ob Jadranu se bo začel pihati jugo. Jutri bo oblačno, padavine bodo čez dan zajele vse sosednje pokrajine. Ob Jadranu in v notranjosti Hrvaške bo sprva deževalo, zvečer pa bo tudi v notranjosti Hrvaške dež prešel v sneg. Zapihal bo severovzhodni veter.

Vremenska slika: Nad zahodno Evropo in severnim Atlantikom je obsežno in globoko ciklonsko območje. Hladna fronta je dosegla Alpe in se počasi pomika proti vzhodu. Z jugozahodnim vetrom priteka k nam precej vlažen zrak.

Obeti: V noči na soboto bodo padavine ponehale, zjutraj se bo delno zjasnilo. Popoldne se bo pooblačilo, ponovno se bodo začele pojavljati rahle padavine, v notranjosti države povečini kot rahel sneg. V nedeljo bo oblačno, ponekod bo občasno rahlo snežilo.

Napoved vpliva vremena na počutje: Danes bo vremenski vpliv obremenilen. Veliko ljudi bo imelo z vremenom povezane težave, okrepljeni bodo tudi nekateri bolezenski znaki. Spanje v noči na petek bo moteno. Priporočeno je dosledno upoštevanje morebitnih predpisanih diet in odmerkov zdravil ter večja previdnost.