Vreme

Nevihte in močnejše padavine

M.J.
14. 8. 2014, 09.35
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Dopoldne bo oblačno s padavinami in nevihtami, lokalno bodo še možni močnejši nalivi. Na zahodu bo povečini suho. Popoldne bo spremenljivo do pretežno oblačno. Še se bodo pojavljale krajevne plohe in na zahodu tudi nevihte. Temperature bodo od 16 do 20, na Primorskem do 26 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Arhiv Svet24

Jutri bo zjutraj delno jasno. Po nekaterih nižinah bo megla ali nizka oblačnost. Čez dan bo spremenljivo do pretežno oblačno. Pojavljale se bodo krajevne padavine, deloma plohe in nevihte, ki se bodo popoldne razširile tudi na vzhodno Slovenijo. Najnižje jutranje temperature bodo od 10 do 15, ob morju 18, najvišje dnevne od 16 do 23, na Primorskem do 26 stopinj Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine: Sprva bo oblačno s padavinami in nevihtami, lokalno bodo možni močnejši nalivi. Popoldne in zvečer se bodo krajevne nevihte pojavljale predvsem v krajih zahodno od nas in ob Jadranu. Jutri do večera bodo krajevne padavine in nevihte znova zajele večino sosednjih pokrajin.

Reuters

Vremenska slika: Nad severno Evropo je ciklonsko območje. Vremenska fronta se pomika prek Slovenije. V višinah priteka od jugozahoda postopno hladnejši zrak.

Obeti: V soboto se bo delno zjasnilo, popoldne bodo krajevne plohe. Na Primorskem bo pihala šibka burja. V nedeljo bo sončno, zjutraj bo po nižinah megla.

Opozorilo: Zjutraj in dopoldne bodo predvsem v južni, osrednji in vzhodni Sloveniji še možni lokalno močni nalivi. Ob tem bodo hitro porasli hudourniki in drugi vodotoki.

Napoved vpliva vremena na počutje: Sprva bo z vremenom povezane težave imelo veliko ljudi, popoldne in proti večeru bo obremenitev postopoma slabela, vendar ne bo povsem ponehala, zato bo spanje občutljivih ljudi še moteno. Priporočajo dosledno upoštevanje morebitnih predpisanih diet in odmerkov zdravil.