Vreme

Jutri še možne plohe, prihaja ohladitev

STA/J.P.
12. 6. 2014, 17.14
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Zvečer in ponoči bodo padavine ponehale, zjutraj bo delno jasno. Ponekod na vzhodu države bodo možne posamezne plohe. Čez dan bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Sredi dneva in popoldne se bodo pojavljale krajevne plohe in nevihte, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 19, najvišje dnevne od 26 do 29, na Primorskem do 31 stopinj Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine: V sosednjih pokrajinah bo jutri delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Sredi dneva in popoldne bodo krajevne plohe in nevihte. Nekoliko bo že hladneje.

Vremenska slika: Nad zahodno in srednjo Evropo in Alpami je območje visokega zračnega tlaka. Oslabljena fronta se zadržuje severno od Alp. Od severovzhoda je začel nad naše kraje dotekati nekoliko hladnejši in še vedno precej vlažen zrak.

Obeti: V soboto bo spremenljivo oblačno. Nastajale bodo posamezne plohe in v zahodni polovici Slovenije tudi posamezne nevihte. Še nekoliko hladneje bo. V nedeljo bo pretežno oblačno in povečini suho. Na Primorskem bo pihala šibka do zmerna burja. V ponedeljek bo pretežno oblačno z občasnimi padavinami. Kar sveže bo.