Vreme

In kakšno bomo imeli vreme za praznike?

STA/M.J.
18. 4. 2014, 09.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Danes bo sprva pretežno jasno. Čez dan bo precej koprenaste oblačnosti. Najvišje dnevne temperature bodo od 15 do 19 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Zvečer in ponoči bo oblačnost postala gostejša in predvsem ponekod v zahodni in južni Sloveniji bo prehodno občasno rahlo deževalo. Na Primorskem bo zapihala šibka burja. Jutri bo pretežno oblačno. Občasno se bodo pojavljale manjše, krajevne padavine, ki se bodo zvečer in v noči na nedeljo od vzhoda okrepile. Burja na Primorskem bo popoldne ponehala. Najnižje jutranje temperature bodo od 2 do 7, na Primorskem do 10, najvišje dnevne od 12 do 19 stopinj Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo pretežno jasno, v notranjosti Hrvaške pa zmerno do pretežno oblačno. V krajih severozahodno od nas se bo popoldne pooblačilo. Jutri bo zmerno do pretežno oblačno. Zjutraj bo občasno rahlo deževalo v sosednjih krajih Italije, popoldne pa se bodo tudi drugod pojavljale manjše krajevne padavine. Ob severnem Jadranu bo predvsem zjutraj in dopoldne pihala šibka burja.

Vremenska slika: Nad vzhodnim in južnim Balkanom je eno ciklonsko območje z vremensko fronto, drugo pa je nad Baltikom in hladna fronta se od severozahoda pomika čez zahodno in srednjo Evropo proti Alpam. Od severa doteka k nam postopno toplejši zrak.

Obeti: V nedeljo bo sprva oblačno, popoldne se bo oblačnost trgala. Pojavljale se bodo manjše krajevne padavine. V ponedeljek bo spremenljivo do pretežno oblačno, občasno bodo krajevne padavine, deloma plohe. Pogosteje bo deževalo v zahodni polovici Slovenije.

Napoved vpliva vremena na počutje: Danes vreme sprva ne bo povzročalo opaznih težav, čez dan pa se bodo pri občutljivih ljudeh pojavljale z vremenom povezane težave, krepili se bodo tudi nekateri bolezenski znaki. Spanje občutljivih v noči na soboto bo moteno. Priporočena je večja previdnost.