Vreme

Snežilo bo do jutra!

STA/M.J.
24. 1. 2014, 10.35
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Danes bo oblačno s padavinami. V notranjosti Slovenije bo večinoma snežilo, na Primorskem pa deževalo. Zvečer bodo padavine slabele in na Primorskem ponehale, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Reuters

Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem sprva zmerna, popoldne pa močna burja. Temperature bodo od 0 do 2, na Primorskem do okoli 7 stopinj Celzija. Ponoči bodo padavine povsod ponehale, le na jugu bo ponekod rahlo snežilo še do jutra. Jutri bo na Primorskem precej jasno, burja bo slabela. Tudi drugod se bo jasnilo, a bo predvsem v osrednjih in jugovzhodnih krajih ostalo precej nizke oblačnosti. V Prekmurju in ponekod na Štajerskem bo še pihal severovzhodnik. Najnižje jutranje temperature bodo od -5 do 1, na Primorskem od 1 do 5, najvišje dnevne od 0 do 3, na Primorskem do 9 stopinj Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo oblačno s padavinami. Ob Jadranu in v Furlaniji-Julijski krajini bo deževalo, drugod povečini snežilo. Pihal bo severovzhodni veter, ob Jadranu močna burja. Jutri bo zjutraj nekaj padavin še v Liki in Gorskem Kotarju, a bodo dopoldne ponehale. Drugod bo suho. Ob Jadranu ter v krajih zahodno od nas bo sončno, drugod se bo delno zjasnilo. Burja ob Jadranu bo le počasi slabela.

Vremenska slika: Nad severnim Sredozemljem je nastalo ciklonsko območje, ki se počasi poglablja. Tu se zadržuje tudi vremenska fronta. Od severovzhoda doteka k nam pri tleh hladnejši in vlažen zrak.

Obeti: V nedeljo bo na jugu še deloma jasno, drugod pa zmerno do pretežno oblačno in večinoma suho. V ponedeljek se bo pooblačilo. Popoldne bo ponekod občasno rahlo snežilo.

Opozorilo: Burja na Primorskem bo danes popoldne, zvečer in v noči na soboto v sunkih dosegala hitrosti okoli 120 kilometrov na uro. Vetrovno bo tudi drugod po državi. Predvidoma bo do sobote zjutraj ponekod na jugovzhodu države padlo do 30 centimetrov snega.

Napoved vpliva vremena na počutje: Danes bo vremenski vpliv močno obremenilen, veliko ljudi bo imelo z vremenom povezane težave, okrepljeni bodo tudi nekateri bolezenski znaki. V noči na soboto bo splošna obremenitev počasi slabela, okrepljeni pa bodo ostali nekateri bolezenski znaki. Priporočeno je dosledno upoštevanje morebitnih predpisanih diet in odmerkov zdravil ter večja previdnost.