Promet

Sneženje že povzroča težave v prometu

STA/M.J:
24. 1. 2014, 09.11
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Sneženje je že zajelo večji del države. Zlasti v višjih predelih se sneg že oprijemlje cestišča, a večjih težav v prometu za zdaj ne povzroča. Na prometno-informacijskem centru voznike pozivajo, naj se na pot ne odpravljajo brez ustrezne zimske opreme, pričakujejo pa naj, da bodo za svojo pot potrebovali več časa.

P.R.

Promet je sicer ta čas zaradi prometne nesreče oviran na primorski avtocesti med cestninsko postajo Log in Vrhniko proti Kopru. Prav tako je promet povečan na cestah, ki vodijo v mestna središča ter na mestnih vpadnicah.

Zaradi posipnih in plužnih skupin je promet na posameznih avtocestnih odsekih in na nekaterih državnih cestah upočasnjen. Voznikom na prometno-informacijskem centru priporočajo previdno vožnjo in upoštevanje prometne signalizacije.

P.R.



Po podatkih Agencije RS za okolje je do sedme ure zjutraj po nižinah večinoma zapadlo le nekaj centimetrov snega. Do sobote zjutraj, ko naj bi padavine ponehale, pa ga bo največ, do 30 centimetrov, predvidoma zapadlo v vzhodnem delu Notranjske, na Kočevskem in v Beli krajini.