Svet

V Kairu odjeknili še dve eksploziji

STA/M.J.
24. 1. 2014, 10.23
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Po eksploziji avtomobila bombe pred sedežem policije v Kairu, ki je zahtevala štiri smrtne žrtve, sta egiptovsko prestolnico danes stresli še dve eksploziji. Ranjenih je bilo pet policistov.

Reuters

Prva eksplozija je odjeknila pred sedežem policije v Kairu. Bomba je uničila pročelje zgradbe, na ulici pa je povzročila globok krater. Poleg smrtnih žrtev je bilo tudi več kot 50 ranjenih.

Drugo bombo je nekaj ur kasneje razneslo blizu enega od postajališč podzemne železnice. Ranjenih je bilo pet policistov. Bomba je bila podtaknjena blizu vhoda na postajo.

Tretja eksplozija je odjeknila blizu policijske postaje v četrti Talebija v zahodnem delu Kaira na glavni cesti do piramid v Gizi. O žrtvah ne poročajo.

Val eksplozij je Kairo pretresel le dan po tistem, ko je bilo v napadu v mestu Beni Sueif južno od prestolnice ubitih pet policistov.

Po odstavitvi predsednika Mohamed Mursija julija lani so se okrepili napadi na egiptovske varnostne sile. Minuli mesec je eksplozija avtomobila bombe na sedežu varnostnih sil v mestu Mansura na severu države terjala 16 žrtev, večinoma policistov.

Te dni sicer mineva tri leta od začetka revolucije v Egiptu, ki je z oblasti odnesla dolgoletnega predsednika Hosnija Mubaraka.