Vreme

Ali se bo končno zjasnilo?

STA/M.J:
6. 1. 2014, 09.32
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Dopoldne se bo ponekod oblačnost trgala, najbolj se bo zjasnilo v severovzhodni Sloveniji. Najvišje dnevne temperature bodo od 6 do 12, ob morju do 14 stopinj Celzija. Jutri bo v vzhodni Sloveniji precej jasno, zjutraj bo po nekaterih nižinah megla, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Drugod bo zmerno do pretežno oblačno in večinoma suho. Zjutraj in deloma dopoldne bo ponekod pihal jugozahodnik. Najnižje jutranje temperature bodo od 0 do 5, v alpskih dolinah do -2, na Primorskem do 8, najvišje dnevne pa od 8 do 14, v alpskih dolinah okoli 6 stopinj Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo pretežno oblačno, v krajih vzhodno od nas ter po nižinah severne Italije se bo delno razjasnilo. Jutri bo v krajih zahodno od nas zmerno do pretežno oblačno in večinoma suho. Drugod bo delno jasno in zjutraj po nižinah megleno.

Vremenska slika: Nad Alpami, severnim Jadranom in severozahodnim Balkanom nastaja šibko območje visokega zračnega tlaka. Ob šibkih južnih in jugovzhodnih vetrovih doteka k nam razmeroma topel in postopno nekoliko bolj suh zrak.

Obeti: V sredo in četrtek bo v zahodni Sloveniji zmerno do pretežno oblačno. Drugod bo več sončnega vremena, a bo zjutraj po nižinah megla. Še bo razmeroma toplo.

Opozorilo: Predvsem v visokogorju Julijskih Alp in zahodnih Karavank je velika nevarnost snežnih plazov. Tudi drugod v visokogorju je snežna odeja potencialno nestabilna.